За пропаганду: Грема Філліпса затримали в Латвії

Філліпс спочатку намагався очолити колону легіонерів і їх прихильників в старій Ризі, а потім став провокувати рижан питаннями: "Чому ви прославляєте фашизм?"

Затримання Грема Філліпса. Скріншот.Латвійська поліція затримала скандально відомого журналіста телеканалів Russia Today і "Зірка" Грема Філліпса. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Затримання кремлівського пропагандиста сталося в Ризі, де Філліпс спочатку намагався очолити колону легіонерів і їх прихильників в старій Ризі, проте охорона не дозволила йому це зробити.

Пізніше, вже біля Пам'ятника Свободи, одягнутий у помаранчевий жилет представника преси, Філліпс кричав "Чому ви прославляєте фашизм?" і намагався добитися від учасників ходи відповіді на свої питання.

Відзначається, що в більшості випадків питання британця були проігноровані. Деякі літні люди відмовлялися говорити з ним російською.

Як результат, Філліпс був затриманий. Поліція не пояснила його затримання, коротко сказавши самому затриманому, що він провокує людей. Присутні вітали затримання журналіста оплесками.

Для довідки: 37-річний Грем Філліпс - британський журналіст, стрінгер, співробітник російського телеканалу Russia Today, також публікувався в Newsweek, Politico Magazine і інших англомовних виданнях, веде свій блог. У своєму профілі на платформі Patreon він повідомляє, що останні два роки забезпечував об'єктивну інформацію про події, що відбуваються в Донбасі.

А тепер він шукає нові місця, де, за його словами, пропаганда пригнічує правду. Філліпс підтримує свій інтернет проект "The Truth Speaker", в якому зазначає, що є незалежним журналістом.

Незважаючи на те, що Грем Філліпс був позаштатним співробітником телеканалу RT (Russia Today), він став на каналі найбільш пізнаваною фігурою з Південного Сходу України, його аматорські репортажі часто виходили в ефір.

З кінця 2014 року по березень 2015 року Грем Філліпс співпрацював з телеканалом "Зірка". Особистий канал Грема Філліпса в Youtube набрав більше 70 тисяч передплатників; крім того, у Грема був і другий канал на Youtube, який був закритий у жовтні 2015.

21 грудня 2015 року голова ЛНР Ігор Плотницкий нагородив Грема Філліпса медаллю "За заслуги" II ступеня. 5 лютого 2016 нагороджений медаллю військового журналіста імені Дмитра Карбишева.

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...