За пивом збігали: У Фінляндії затримали британських туристів за незаконний перетин російського кордону

Четверо чоловіків на 15 хвилин забігли в Росію, щоб відзначити завершення змагань з орієнтування парочкою келихів пива.

Кордон Росії з  Фінляндією. Фото: Вокруг света.

Чотирьом британським туристам пред'являть звинувачення. Їх затримали в Фінляндії після незаконного перетину кордону з Росією, де вони спустошили по пару келихів пива, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Невідомі чоловіки, які брали участь в змаганнях з орієнтування на південному сході Фінляндії, поверталися в місто Йоенсуу, але по дорозі вирішили зробити об'їзд в 75 км в сторону кордону.

Чоловіки, яким дозволили повернутися до Великобританії, припаркували машину на узбіччі дороги і пішки пройшли через фінську прикордонну зону в Росію, де відзначили своє досягнення келихом або парою келихів пивка.

«Вони були на російській стороні хвилин 15. На тому боці кордону вони випили кілька банок пива», - повідомив Тімо Хаккінен, провідний слідчий підрозділу прикордонної служби Фінляндії щодо попередження злочинності.

Фінсько-російський кордон в 1300 км в основному проходить по малонаселених лісах і захищений з обох сторін прикордонними зонами від 1 до 7 км, на в'їзд в які потрібні дозволи.

Хроніки "наддержави": У Росії від голоду загинули десятки коней. Ще живі тварини ходили по трупах сородичів. Власнику, "новаму рускаму" байдуже

вівторок, 30 квітень 2024, 18:57

У Росії на Ставропольському кінному заводі біля хутора Кінний з початку зими загинули від голоду близько 50 коней, живими залишилися близько 80 тварин. Про це розповіла волонтерка Яна Кучеренко, пише російський незалежний ТГ-канал Astra. "Живі коні ход...

Нема чого прославляти: У Києві почали демонтувати монумент на честь Переяславської ради (фотофакти)

вівторок, 30 квітень 2024, 18:48

У Києві розпочався демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою Свободи українського народу (колишня Арка дружби народів). Про це повідомила Київська міська держадміністрація у вівторок, 30 квітня. В самому Переяславі монумент з нагоди ці...