За таке точно будуть відповідати: Луценко пригрозив звільнити винних у втечі кіберзлочинця

Генпрокурор пояснив, що втеча зловмисника стався через рішення суду, який не отримав всіх статей для звинувачення, тому винною у цьому є саме прокуратура.

Фото:http://1tv.com.ua/

У втечі затриманого раніше організатора найбільшої міжнародної кібермережі "Аваланж" Геннадія Капканова винна прокуратура. Про це заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Я не виключаю, що новопризначений прокурор Полтавської області може особисто втратити свою посаду. Тому що мій заступник, пан Сторожук особисто йому поставив завдання контролювати хід подання та представництва в суді. Прямо зараз ведеться слідча перевірка щодо цього співробітника. або він, або уповноважена ним особа точно відповість за це", - заявив Луценко.

При цьому він підкреслив, що правоохоронні органи ретельно працюють над виявленням злочинця. "За оперативними даними, територію України він не покинув", - сказав Луценко.

Генпрокурор пояснив, що втеча зловмисника сталася через рішення суду, прийнятого на основі наданих держобвинуваченням статей, серед яких не було ст.115 Кримінального кодексу (замах на вбивство), що передбачала безальтернативний арешт підозрюваного.

"Втік він за рішенням суду. Суд прийняв рішення, ґрунтуючись на тих статтях, які внесли в суд, і серед них не було ст.115 - а, як відомо, він (Капканов. - ред.) стріляв у співробітників правоохоронних органів - яка не передбачала іншого запобіжного заходу, крім взяття під арешт.

Тобто, як би мені не було це неприємно, але провина не з боку судді - вина лежить на прокурорах, які внесли подання на запобіжний захід без урахування ст.115 (замах на вбивство), та ще й співробітника правоохоронного органу, і зараз проходить службова перевірка", - розповів він.

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...

Новий закон про мобілізацію в Україні: Прикордонники анонсували зміни в правилах виїзду за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:45

Після того, як новий закон про мобілізацію набере чинності, частині українських чоловіків слід очікувати не тільки штрафів за відмову оновлювати свої дані, але й зміни правил виїзду за кордон. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України ...