"За участь у НЗФ": Росіяни вирішили видати Україні вояку ''ДНР'' (фото)

36-річний найманець родом із Кривого Рогу. Він проходив військову підготовку в Підмосков'ї та лікувався на території РФ.

Філіп Венедиктов може опинитися в тюрмі завдяки росіянам. Фото: соцмережі.

Терориста Філіпа Венедиктова, що воював на боці "ДНР" із 2014 до жовтня 2016 року, а потім намагався отримати статус біженця в Росії, можуть депортувати в Україну. Про це російський пропагандист Олександр Коц повідомив на сторінці у Twitter, назвавши відповідне рішення челябінського суду "черговим ганебним судилищем над черговим ополченцем із Донбасу", передають Патріоти України.

"Венедиктову не дають тимчасовий притулок з укропівським формулюванням про участь у незаконному збройному формуванні. Йому загрожує депортація", — обурився пропагандист.

"Венедиктов переслідується владою України за вчинення ним злочину терористичного характеру. У зв'язку з цим вважаємо, що Венедиктов Ф. В., бажаючи отримати тимчасовий притулок, фактично намагається ухилитися від кримінального переслідування, а не з мотивів, даними у визначенні "біженець" статті 1 Закону про біженців", — сказано в роз'ясненні місцевої влади, оприлюдненому на пропагандистському порталі EADaily.

Зазначається, що на Донбасі він служив у підрозділі, що спеціалізується на спецопераціях, і на слуханнях суду першої інстанції багато деталей розкривати не мав права, оскільки підписував документи про нерозголошення.

Остаточне рішення у справі снайпера бойовиків на прізвисько "Філ" ("Філя") буде винесено 4 грудня. На українському ресурсі "Миротворець", де розміщені дані окупантів і їх посібників, сказано, що 36-річний сепаратист родом із Кривого Рогу. Він проходив військову підготовку в Підмосков'ї та лікувався на території РФ (після того як отримав осколкове поранення лівої п'яти). Поранення він отримав 15 серпня 2015 року під час нападу бойовиків на Мар'їнку.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...