"За всіма медичними показниками він повинен бути інвалідом II групи": Дружина Луценка розповіла про страшну хворобу сина

Старший син Юрія Луценка Олександр переніс рак щитовидної залози, а з початком війни на Донбасі відслужив у зоні АТО в Пісках, підтримуючи наших "кіборгів".

Сім'я генпрокурора Юрія Луценка. Фото:ukr.mediaНародний депутат і дружина генерального прокурора України Юрія Луценка Ірина Луценко, яка розповіла, як підіймала його з дивана, розповіла про свої взаємини з синами, а також про те, як старший син потрапив в зону проведення АТО. Про це жінка повідомила в інтерв'ю Укрінформу, зазначають Патріоти України.

На питання журналіста, хто - вона чи її чоловік більше виховував дітей, нардеп відповіла: "Щодня я. Напевно, я більше вишколюю, а Луценко прищеплює їм смак до книг. Вони ходять на виставки, разом гуляють, у них є свої чоловічі секрети. він в них формує чоловіків, а я привчаю до організованості".

Нагадаємо, у подружжя є двоє синів: 27-річний Олександр та 17-річний Віталій.

Далі вона продовжила свою розповідь: "І ви знаєте, у нас та діти розділилися, перший - копія я, він інженер дуже хороший, технар, а менший - копія Луценка, навіть зовні. Ті ж звички, він знає історію, навіть досконаліше ніж чоловік, історію зброї, битв, він цікавиться глибокими речами, він знає ботаніку, всі види китів або види коників. І в сенсі почуттів - хороший такий, як Луценко, великодушний, гуморист".

Також Ірина Луценко розповіла про страшну сімейну драму, пов'язаної з хворобою старшого сина: "Луценко сформував почуття відповідальності в дітях, і це дуже яскраво проявилося в старшого сина. У 2007 році, коли Саша вже закінчив школу і пішов в інститут, у нього виявили рак щитовидної залози. Ми три роки його опромінювали. у нього немає щитовидної залози, і за всіма медичними показниками він повинен бути інвалідом II групи. Але він відмовився, сказав, мені ніяких пільг не треба, ходить в зал, качається, працює".

І з початком російської агресії на українському Донбасі Олександр також не став сидіти, склавши руки.

"Він хороший бізнесмен, він дуже добре спілкується з людьми, і коли почали формуватися добровольчі загони, Саша писав п'ять разів заяву. Він п'ять разів не проходив медичну комісію, комісія не підписувала йому, бо він гормонально залежний.

На шостий раз Гелетей, який тоді керував замість Муженка армією, подзвонив Луценкові і каже: "Слухай, щось роби зі своїм старшим сином, бо він сидить, ночує під кабінетом керівника медичної комісії і каже, я тебе не випущу, підпиши мені, я все одно піду на фронт".

Так Юра прийшов і каже мені: "Сашко, каже, нишком ходить і пише заяви нескінченні, треба втрутитися". Я кажу, ми повинні втрутитися, давай його кудись в армію. Ми запитали: "Саша, куди ти хочеш?" Він каже: "Хочу в артилерію, в зенітні війська". І Юра особисто його завіз до Одеси, їх відправили відразу в Миколаївську область на полігон для навчання".

Далі вона продовжила: "Навчання повинно було відбуватися 2,5 місяці, через чотири тижні Саша телефонує і каже, заберіть мене і відправляйте в іншу артилерійську частину, в 95-у. Тому що вони під Волновахою, і їх будуть перекидати в Піски, я вже все вмію, я керую установкою, у мене в розрахунку вісім чоловік. Я готовий воювати. Сашу перевели в іншу частину, спочатку під Волноваху, а потім він півроку був в Пісках, підтримував наших кіборгів".

"Саша відслужив. Це було, звичайно, півроку безсонних ночей, але коли журналісти мене запитували, як ви себе почуваєте, я говорила: як всі інші мами. Ми відправляли сина чесно, не під охороною, він все ніс з усіма. Коли він прийшов, три місяці у нього були психологічні проблеми, як у всіх, хто з АТО приїхав, було посттравматичний стан, він дратувався, потім відійшов, нормально все", - підсумувала Ірина Луценко.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...