"За високі досягнення у праці ...": Мер Дніпра встановив собі і заступникам щомісячні премії у розмірі 800% (документ)

Представники "Опоблоку" у міськраді вважають, що підняти собі зарплату у 8 разів - це просто безсовісно.

Борис Філатов та В'ячеслав Мішалов. Фото:dnipro.depo.uaДніпровська міська рада призначила меру міста Борису Філатову і секретарю міськради В'ячеславу Мішалову щомісячну премію в розмірі 8 окладів. Про це Українським Новинам повідомив депутат міськради Сергій Суханов (фракція "Опозиційний блок"), передають Патріоти України.

За його словами, за ухвалення відповідного рішення на сьогоднішньому засіданні міськради проголосувала більшість фракції БПП, "Самопомочі", "Укропу" і ще деякі депутати, які підтримують мера Філатова.

"Здійснювати щомісячне преміювання в межах коштів, закладених на преміювання в кошторисах на утримання міської ради та її виконавчих органів на 2016 рік та економії фонду оплати праці в розмірах, що не перевищують граничний розмір, визначений у додатку", - йдеться в схваленому депутатами рішенні.

Згідно з доповненням, міський голова (Філатов) може отримувати щомісяця премію, яка не перевищує 800% посадового окладу.

Такий же граничний розмір премії встановлено для секретаря міськради (Мішалов) і заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів (Світлана Єпіфанцева).

Також, згідно з рішенням, заступник мера може щомісяця отримувати премію у розмірі 7 окладів, начальник управління у складі виконавчого органу - щомісячну премію в розмірі 6,5 окладів.

Граничний розмір щомісячної премії для начальника відділу встановлений в розмірі 5 окладів, заступника начальника відділу та завідувача сектором - в розмірі 4,5 окладів.

Фахівець зможе отримувати щомісячну премію в розмірі 4 окладів.

Крім того, в рішенні йдеться, що всі вище зазначені категорії працівників міськради зможуть отримувати надбавку за високі досягнення в роботі або за виконання особливо важливої роботи в розмірі до 50% посадового окладу.

При цьому враховується надбавка за ранг та вислугу років.

Суханов додав, що вважає таке рішення соціально несправедливим і таким, що шкодить інтересам інших працівників бюджетної сфери, крім співробітників мерії.

"Підняти собі зарплату в 8 разів - це просто безсовісно. Нормальний мер направив би кошти на підвищення зарплати і інших "бюджетників", наприклад, вчителів і лікарів. Але Філатов демонструє, що доля вчителів його не хвилює", - сказав Суханов.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...