За знищену техніку терористів наші бійці отримали понад мільйон гривень

6 млн 165 тис. грн воїни заробили за виконання бойових завдань у складі підрозділів

Фото: AFP

Українські військовослужбовці отримали 1,12 млн грн за знищену військову техніку бойовиків на Донбасі Про це повідомив прес-секретар Міністерства оборони України Олексій Чорнобай, Патріоти України з посиланням на «Сегодня».

«На сьогоднішній день українські військовослужбовці отримали 1 млн 120 тис. грн за знищену військову техніку противника, 6 млн 165 тис. грн за виконання бойових завдань у складі підрозділів і більш 136,5 млн грн - за безпосередню участь в бойових діях», - сказав він.

Чорнобай також повідомив, що сім'ям загиблих військовослужбовців ЗСУ - учасників спецоперації на Донбасі виплачений 1 млрд 317,5 млн грн одноразової грошової допомоги. Крім того, за його словами, 658,5 млн грн допомоги учасники спецоперації отримали в зв'язку з пораненням і інвалідністю.

Представник оборонного відомства також зазначив, що з початку проведення операції ВСУ отримали значну кількість медикаментів і медичного обладнання від іноземних країн у вигляді партнерської допомоги. В рамках контрактів міжнародної технічної допомоги Міноборони отримало від США медичних матеріалів на загальну суму близько 10,5 млн дол.

«В рамках гуманітарної допомоги українська армія отримала медикаменти та медичне обладнання від США на загальну суму понад 14 млн доларів, від Китаю - на більш ніж 3 млн доларів, від Великобританії - близько 326 тис. Фунтів, від Канади - понад 300 тис. Доларів, а також фінансову допомогу від Франції, Угорщини, Польщі, Швейцарії та Німеччини », - повідомив Чорнобай. Також, за його словами, очікується медична гуманітарна допомога Збройним силам України від Канади, Швейцарії, Великобританії, Німеччини, США і Пакистану.

Можна приймати ставки, чи втече закордон: Екснардеп та фігурант гучної афери "Укрбуду" на 300 млн вийшов з-під домашнього арешту під сміхотворно заставу

середа, 1 травень 2024, 3:25

Чому людина, котру звинувачують у розкраданні сотен мільйонів гривень та спробі дати хабар у десятки мільйонів вийшла на волю під гарантії менше мільйона, запитання до прокурорів та суддів. Вищий антикорупційний суд відпустив екснардепа та колишнього к...

"Кілька разів на тиждень фіксуються спроби заходу": У ДПСУ розповіли, де найактивніші російські ДРГ

середа, 1 травень 2024, 1:45

Найактивніша діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп наразі фіксується на Сумщині. Вони намагаються перетнути державний кордон України у межах області по кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. . Про це в ефірі каналу "Ми – У...