Забутий герой своєї батьківщини: В білоруських теленовинах і газетах не було ні слова про загибель Шеремета

Ні білоруська влада, ні російське посольство не вшанували пам'ять убитого журналіста.

Вінок від Порошенка на панахиді по Шеремету  Фото: Радіо Свобода / TwitterПопрощатися із загиблим в Києві журналістом Павлом Шереметом прийшли кілька тисяч людей, незважаючи на те, що ні в офіційних теленовинах, ні в білоруських газетах про його загибелі не писали, не було про це інформації і в репортажах з панахиди, що пройшла в Мінську, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Біля входу в мінський храм Всіх святих, куди доставлено труну з тілом загиблого, були вінки від президента України Петра Порошенка, українського посольства в Білорусі, кримськотатарського телеканалу ATR і Жанни Нємцової, дочки одного з друзів Шеремета - політика Бориса Нємцова, вбитого в Москві в лютому 2015 року. На вінку від цивільної дружини Шеремета Олени Притули було написано: "Посміхайся там нагорі, мій милий. Вони нас не зупинять".

Білоруські офіційні особи церемонію прощання також проігнорували. Вінка від російського посольства не було, хоча уродженець Мінська Шеремет був громадянином РФ.

Доставити труну з тілом Шеремета та організувати церемонію дозволив дзвінок Порошенко голові Білорусі Олександру Лукашенко. Храм до початку церемонії був з усіх боків оточений численними співробітниками держбезпеки Білорусі. Незважаючи на це, багато поширювали в черзі неофіційні газети з спецвыпусками про Шеремета. Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в Києві в результаті вибуху машини, що належала співзасновниці "Української правди" і його цивільній дружині Олені Притулі.

Прокуратура кваліфікувала інцидент як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей. За словами радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, автомобіль був підірваний саморобним пристроєм потужністю від 0,4 до 0,6 кг в тротиловому еквіваленті. 22 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що вбивця Шеремета був не один, вибухівку закладали кілька людей. Основним мотивом убивства він назвав професійну діяльність журналіста. Шеремета поховали в Мінську 23 липня.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...