"Задрали ви з своїм АТО": Водій київської маршрутки заставив заплатити за проїзд матір загиблого бійця (фото)

Хам має стати знаменитим - номер авто – АІ 16-85 НА, рейс № 355 від зоопарку "12 місяців" до станції метро "Героїв Дніпра".​

В Києві водій маршрутки видер у матері загиблого бійця АТО гроші за проїзд. Фото: Фейсбук.

У Києві водій маршрутки відмовився перевозити матір загиблого бійця АТО, прикриваючись тим, що в нього є обмеження в кількості пільгових місць. Про ситуацію, яка сталася з його дружиною, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав лікар Сергій Горбенко, передають Патріоти України.

За його словами, інцидент стався в понеділок, 13 лютого. Водій навідріз відмовлявся безкоштовно перевозити жінку, адже, за його словами, в салоні вже було двоє пільговиків.

"Я виймаю гроші платити за себе, дружина показує посвідчення і йде. Коли в цей раз чоловічок буквально кричить наступне: "У мене вже є пільговики. Аж три, тому платіть". Я його спочатку не впізнав і думаю: ну, може, новенький, не знає, з кого гроші вимагає, кажу: "В неї – посвідчення довічне…". Думаю – дійде. Де там.

"Хай платить, або я нікуди не поїду". Не хотів я про це говорити, але вже вирвалося. "В неї сина вбили в АТО. Невже не зрозуміло. І це право їй надано законом України по всій території", – написав Горбенко.

На це водій зазначив, що в нього свої закони, а те, що пільги надані владою України, для нього не є обов'язковими до виконання.

"Я не знаю, що там ваш Гройсман написав, у нас одне пільгове місце і все", – заявив той.

Дружина лікаря, щоб пересвідчитися у правдивості слів водія, попросила пасажирів показати свої посвідчення.

"Дружина витримала цю наругу із стійкістю і спокійно питає людей: в кого ще посвідчення: лише один чоловік на задньому місці показує синю корочко УБД. Важна жінка на другому сидінні каже: "У мене", але не показує, що в неї за посвідчення. Питань немає. Якщо солдат їде. Я заплачу. І платить", – написав Горбенко.

Коли лікар попросив водія сказати своє прізвище, щоб поскаржитися на нього, він відмовився це зробити. Натомість висловився: "Задрали ви з цім АТО! Вас туди ніхто не звав. І що ви добилися? Людям працювати не даєте, і …гроші заробляти", – написав Горбенко.

Щоб попередити бійців та їхніх матерів про водія-терориста, лікар зробив фото й записав номер авто – АІ 16-85 НА, рейс № 355 від зоопарку "12 місяців" до станції метро "Героїв Дніпра".

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...