Загадкова смерть художника в Києві: З'явилася ексцентрична версія загибелі Віктора Крижановського

Цей тихий приємний чоловік, який жив мистецтвом, був язичником і його вбивство могло бути ритуальним.

Віктор Крижановський. Фото: Укрінформ.

Художник Віктор Крижановський, який загинув при загадкових обставинах у Києві, був язичником. Одна з версій його загибелі - ритуальне вбивство. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

65-річного Крижановського в калюжі крові виявила дружина в його художній майстерні на вул. Малишка. Лікарі швидкої, що прибули на місце події, констатували смерть потерпілого, що настала в результаті ножового поранення.

За фактом смерті відкрито кримінальне провадження за статтею самогубство, хоча в прокуратурі Києва не виключають, що справа може бути перекваліфікована через нехарактерні для суїциду рани.

"Первинна інформація - самогубство. Але, з огляду на нехарактерний спосіб, зараз призначена судово-медична експертиза, яка повинна або підтвердити, або спростувати цю версію", - заявили в прес-службі прокуратури.

Водночас на сайті "Родобожие" з'явилася інформація про те, що вбивство Крижановського може бути ритуальним.

"Пішов зі світу Яви талановитий і відомий художник-слов'яніст Віктор Крижановський - Солнцеслав'. Він писав картину "Стрібог'", що залишилася тепер незавершеною. Родичі та друзі впевнені у тому, що це - вбивство, причому, можливо, ритуальне", - йдеться на сайті .

За деякими даними, художник був адептом Рідновіри (Рідна віра, Рідновірство, Родолюбие, Родобожие) - нового релігійного руху-реконструкції неоязичницького спрямування, який проголошує своєю метою відродження слов'янських дохристиянських обрядів і вірувань.

"У цій вірі немає нічого спільного з убивствами", - зазначив один з послідовників руху Ярослав.

Серед художників про Крижановського згадують як про м'яку і спокійну людину.

"Не схоже, щоб він комусь заважав по життю. Це тиха приємна людина, яка жила мистецтвом", - наголосив художник, автор пам'ятника жертвам Голодомору Анатолій Гайдамака.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...