Загримів на лаву підсудних: У Польщі розпочався судовий процес над російським шпигуном

Справа обвинуваченого налічує близько 70 томів. Чоловік, який працював адвокатом, має подвійне громадянство Польщі та РФ.

Ілюстрація:galinfo.com.ua

В Окружному суді Варшави у закритому режимі під посиленою охороною почалося засідання у справі адвоката Станіслава Ш., якого звинувачують в шпигунстві на користь Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Відзначається, що чоловік має подвійне громадянство Польщі та РФ.

Прес-секретар суду Єва Лещинська-Фуртак підкреслила, що справа обвинуваченого налічує близько 70 томів. Суд повинен заслухати 30 свідків. Судовий процес триватиме приблизно до січня 2017 року. За діяльність, в якій звинувачують адвоката, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зокрема, адвоката звинувачують у співпраці з російською військовою розвідкою на користь Головного розвідувального управління РФ, що становить загрозу інтересам Польщі.

Також наголошується, що Станіслав Ш. і підполковник Війська Польського Збігнєв І. були заарештовані в жовтні 2014 по звинуваченню в шпигунстві на користь військової розвідки РФ. Слідство проходило під грифом секретності, прокуратура не повідомляла ні про його ході, ні про деталі звинувачення.

У квітні 2015 року року Військовий окружний суд у Варшаві засудив підполковника Збігнєва І. до шести років позбавлення волі за шпигунство на користь РФ (йому загрожувало 15 років), а також до п'яти років позбавлення громадянських прав і конфіскації мобільного телефону, а також сплати штрафу за шпигунську діяльність. Вирок суду поки не вступив в дію. Офіцер добровільно піддався покаранню.

Відомо також, що обидві справи були пов'язані між собою, але зв'язок не перебуває в тому, що вони взаємодіяли один з одним.

У щорічній доповіді Агентства внутрішньої безпеки Польщі за 2014 рік вказано, що "на високому рівні" в країні зберігалася активність російських розвідувальних служб. У документі наголошується, що мова йшла про дискредитацію позиції Польщі та інших членів НАТО в справі української кризи.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...