Загиблі патріоти вдивляються в нас: Родини Героїв Небесної сотні поклали квіти до пам’ятного хреста (фотофакт)

Ініціативна група постраждалих і поранених на Майдані поклала квіти та провела мітинг-реквієм з нагоди Другої річниці початку Революції Гідності.

Річниця Революції гідності у Києві. Фото: Радіо Свобода.

Захід відбувся 21 листопада біля пам’ятного хреста на Алеї Героїв Небесної сотні в центрі Києва – поблизу верхнього виходу зі станції метро «Хрещатик», неподалік від якого снайперами були вбиті й поранені десятки учасників Революції Гідності. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Рівно два роки тому розпочалися перші протести української громадськості у відповідь на рішення уряду України на чолі з Миколою Азаровим про призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

З нагоди цього дня, 21 листопада, у Києві та інших населених пунктах відбудуться урочистості та меморіальні заходи за участю представників органів влади та громадянського суспільства. Президент України Петро Порошенко, як інформує його сайт, покладе квіти до Хреста на місці загибелі учасників Революції Гідності о 13:00.



У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...