Закарпатець з журналу "Форбс": Кожна людина має можливість самореалізуватися (фото, відео)

Йти до мрії цілеспрямовано і наполегливо - запорука успіху.

"Форбс" включає Ровта в список 400 найбагатших людей планети. Фото: "Форбс"Алекс Ровт каже, що нема ніякого "алгоритму успіху". Не існує спеціальних рецептів, і не можна, діючи лише за шаблоном, стати успішним бізнесменом. Кожна людина має можливість самореалізуватися, - пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости. - Головне - мати мету й наполегливо, крок за кроком, йти до неї. Цілеспрямованість і є запорукою успіху.

Народився нинішній американський мільярдер у 1952 році в Мукачеві. У 1974-му закінчив Львівський торгово-економічний інститут за спеціальністю "товарознавство". Незабаром після закінчення навчання Ровт переїхав до Угорщини.

"Перші кроки в бізнесі я зробив в Угорщині, де навіть у ті часи досить добре була розвинута приватна власність, - згадує мільярдер. - Саме тут у мене з'явився шанс втілити в життя свої теорії. Не мав жодних зв'язків, починав усе з нуля. Найняв людей, які мали реалізовувати неліквіди плодоовочевих консервів. Справа пішла. І в неповних 27 років я вже обіймав посаду начальника головного управління збуту плодоовочевої продукції Угорщини, а також займався постачанням південної групи військ, дислокованих на території цієї країни. Під моїм керівництвом працювали 1560 підлеглих. Батьки завжди вчили мене та брата Георгія бути чесними і порядними, поважати людей. Це і стало головним у моєму бізнесі. Тож, вважаю, мій успіх - це заслуга батьків”, - зазначає успішний закарпатець.

В кінці 1970-х він заснував IBE Trade Corp. У 1985 році емігрував в США, де змінив прізвище і став активно розвивати свій бізнес, спираючись на старі зв'язки в СРСР. З 1988 року - менеджер, незабаром співвласник і президент IBE Trade Corporation.

Ровт каже, всі його задатки починаються з дитинства. У бізнесі він керується тільки інтуіцією та покладається тільки та свою думку.

"Якось я підписав контракт у приміщенні сауни, контракт, який ми заздалегідь детально обговорили. Багато хто докоряв мені за несерйозність, але тільки я знаю правду. Народжений повзати літати не може і не буде. Упевнений, що не кожен може стати бізнесменом . У євреїв ділові якості, можливо, краще розвинені, ніж у інших", - зазначає Ровт.

Закарпатському мільярдеру присвоєно звання почесного громадянина Мукачева, у 2004 році він був визнаний Людиною року, а у 2005 році нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України. Чоловік має декілька підприємств у області та активно допомагає своїм землякам. Його благодійний фонд надав благодійну допомогу для потреб захисників Вітчизни, а саме воїнами АТО, прикордонній службі, для потреб військового шпиталю так і ЦРЛ Мукачева. В листопаді 2011 року Алекс Ровт відкрив у місті синагогу.

"У нас в Торі написано: ти повинен дати, але не сказано, кому. Це питання я вирішую сам. У мене є свої пріоритети: перший - єшива, другий - мукачівська громада, третій - всі інші . І я намагаюся кожному приділити хоча б трішки уваги, щоб нікого не образити", - коментує Алекс Ровт.

Алекс Ровт та його родичі часто відвідують Закарпаття. Кажуть, закохані у цей край. Ровт, розповідаючи про свою батьківщину, каже, на Закарпатті де не пробуриш землю, звідти потече термальна або мінеральна вода. Згадує запашну та найсмачнішу каву у світі і залюбки розповідає американцям про Закарпаття. Ровт називає колишнє Мукачево маленьким Єрусалимом.

"Люди, які виїжджають в інші країни - не зрадники батьківщини, це люди, які шукають оптимальних можливостей для самореалізації. Якщо фаховому інженеру не вдається на українську зарплату забезпечити свою родину, а за кордоном йому пропонують гідну оплату праці - він має право зробити вибір на свою користь. Я не вважаю себе американцем, я - українець. Тут я народився і згадую про батьківщину з великою ностальгією", - каже Ровт.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....