Захарастам до уваги: У Бангладеш за воєнні злочини 45-річної давності повісили мільярдера

63-річний Мір Касем Алі був засуджений до страти за злочини, вчинені в ході війни за незалежність 1971 року від Пакистану.

У Бангладеш ісламіст-мільярдер був страчений за злочини 45-річної давнини. Фото:www.ukrinform.uaУ суботу, 3 вересня, у Бангладеш у столичній в'язниці Кашимпур стратили через повішення одного з керівників ісламістської партії Джамаат-і-Ісламі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Ключовий донор політичної сили, 63-річний Мір Касем Алі Зокрема, йдеться про викрадення, тортури і вбивства. Після того, як верховний суд Бангладеш у вівторок відхилив апеляцію Алі, засуджений не захотів подавати прохання президенту про помилування, оскільки це вимагало б від нього визнання своєї вини.

За інформацією DW, Алі був бізнесменом-магнатом і підтримував ісламістську партію.

У 2010 році лідер світського уряду, прем'єр-міністр Шейх Хасіна заснувала трибунал з метою покарати винних у злочинах конфлікту 1971 року. Внаслідок роботи трибуналу уже страчено усіх п'ятьох лідерів партії Джамаат-і-Ісламі.

Алі заарештували в 2012 році. За словами прокуратури, під час війни він був одним з командирів пропакистанських загонів. Згодом він створив розгалужений бізнес, зокрема, очолював медіакорпорацію Diganta, а також володів банками, медичними закладами та іншими підприємствами.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...