Заклик з підтекстом: У Тернополі оштрафували магазин через дискримінацію жінок на рекламному плакаті (фото)

На плакаті намальована жінка у спідній білизні, а напис промовляє: "а у вас стоїть ... наше вікно?".

Ілюстрація:feo.ua

У Тернополі рекламодавця оштрафували через сексистські рекламні плакати про продаж металопластикових вікон. Про це повідомила прес-служба Уповноваженого з прав людини, передають Патріоти України.

Зазначається, що до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшло звернення від громадської організації "Ліга захисту жінок "Гармонія Рівних". У листі була скарга на зовнішню рекламу магазину "із зображенням жінки, як сексуального об’єкта, зображення якої нічим не пов’язано із металопластиковими вікнами, москітними сітками, підвіконнями, відливами, які рекламуються".

Секретаріат омбудсмена скерував звернення до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Там після перевірки вирішили накласти на рекламодавця (магазин з продажу вікон «Експерт») стягнення у 850 грн через порушення закону про рекламу та стандарту недискримінаційної реклами за ознакою статі.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...