Закон не для всіх? У Вінниці виправдали депутата, який розстріляв людину

Скільки можна отримати за стрілянину і поранення людини, якщо ти звичайний українець? Щонайменш - років із п’ять. А якщо ти українець надзвичайний? Наприклад, твоя дружина - донька мера, а сам ти - депутат міськради.

Ілюстрація: nnovosti.info

У Вінниці оголосили вирок депутатові Могилева-Подільського, який також є зятем міського голови. 32-річного Сергія Шевчука судили за замах на вбивство: він розстріляв свого знайомого ровесника. Поранений вижив, а Феміда зрештою визначилася із вердиктом. І повірте - такої розв'язки ви точно не спрогнозуєте, повідомляють Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

Розв'язки цієї історії прикордонний Могилів-Подільського очікував цілий рік. Коли на одній з вулиць приватного сектору райцентру з пістолета розстріляли 31-річного Олександра Коломійця, той гучно заявив: убити його хотів депутат міської ради та зять міського голови Сергій Шевчук.

""Це не були ігри - це був безпосередній замах на мене", - сказав Олександр Коломієць, який отримав поранення. Журналістам теща потерпілого навіть показала прострілені ворота:

Олександра серйозно поранили двома пострілами. Одна куля застрягла в тілі, інша пройшла навиліт. Тоді ніхто не міг повірити, що поліція візьметься розслідувати цю історію. Бо усі попередні витівки мажора-стрільця йому завжди сходили з рук.

"Не пам'ятаю, скільки років тому, він у мого сина стріляв на дискотеці. У груди. Кулю в лікарні витягали", - розповіла Світлана Рудевич, яка чула стрілянину.

Боявся до поліції звернутися і Олександр, поки не втрутилися журналісти. Відтак, інцидент з хуліганства перекваліфікували за більш тяжкою статтею - замах на убивство.

"Завдяки тільки вашому каналу, що люди дивляться цей канал, у нашому місті був розголос цієї справи. Не мають права стріляти по людях, і не мають права вирішувати, кому на сьогоднішній день жити, а кому не жити", - каже Тетяна Глущак, теща пораненого Олександра Коломійця.

У листопаді Сергія Шевчука беруть під варту, а до цього часу дружина розстріляного Олександра з двома маленькими дітьми переховувалися на різних адресах. Бо просто боялися за життя. Коли ж на депутатові замкнулися кайданки, боятися почали вже його впливові родичі.

"Вони нам пропонували кошти, компенсацію, яка нам від них не потрібна. Пропонували велику суму, навіть дуже велику", - розповіла теща пораненого.

Постраждалий Олександр Коломієць

Колегія суддів - рівно за рік після стрілянини - готується оголошувати вирок. У обвинуваченого група підтримки: дружина, теща та двоє братів. Сергій Шевчук провів вісім місяців у СІЗО, але так і не визнав своєї вини. І вся рідня сподівається: чоловіка виправдають.

"Я вважаю, було зібрано достатньо доказів щоб визнали, що він до цього непричетний, до цього інциденту", - заявила дружина депутата, дочка мера Могилева-Подільського Христина Шевчук.

Прокуратура попросила максимум: 10 років позбавлення волі. Сергій Шевчук слухає свій вирок у клітці для підсудних і відверто нервує. Утім, рівно до того моменту, коли суддя починає перераховувати білі плями у слідстві. Далі ж все починається як по маслу, і зрештою – шокуючий вердикт: виправдати.

"За вказаним обвинуваченням Шевчука слід виправдати, оскільки стороною обвинувачення не доведено, що кримінальне правопорушення вчинено обвинуваченим", - виголошує суддя Вінницького міського суду Ірина Курбатова.

Сергія Шевчука, депутата і зятя мера, просто у залі суду звільняють з-під варти. Одразу - в обійми дружини. Виправданий та звільнений депутат згадувати подробиці рокового для себе дня не хоче.

"Це все було сфабриковано потерпілим", - переконує виправданий депутат. "Ми вважаємо, що це заздрість. Більше нічого говорити не будемо. Тому що у нас хороша сім'я. Я радий, що справедливість перемогла", - каже Шевчук після звільнення у коридорі суду.

Сергій Шевчук і Христина Шевчук

Прокурор теж не надто красномовний. "Я нічого коментувати не буду. Звертайтеся до прес-служби, до прокуратури області", - заявив прокурор Вінницької обласної прокуратури Олександр Карнаух.

Постраждала сторона просто приголомшена вердиктом Феміди. Тепер кажуть: всі слідчі пробіли коїлися навмисно, щоби догодити меру Могилева-Подільського і дати волю його зятеві.

"Підкоряються нашому меру міста, і вони зробили так, щоб жодного доказу не було", - каже теща пораненого Олександра Коломійця.

Їхня подальша доля вже визначена – тинятися інстанціями та намагатися оскаржити вирок в апеляції. Під яким тиском у цей час перебуватимуть залякані жертви 32-річного мажора с депутатським мандатом – невідомо. Як і те, чи не доведеться їм знову тікати і переховуватися. Бо в місті – інші господарі.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...