Закон про трансплантацію: Богомолець розповіла, скільки життів вдасться врятувати (відео)

За словами нардепа, новий ухвалений закон дозволить відчувати себе на рівні з іншими державами Європи, в кожній із яких діє трансплантація.

Ольга Богомолець. Фото:bogomolets-prezident.blogspot.com

Закон “Про трансплантацію анатомічних матеріалів людини”, ухвалений Верховною Радою 17 травня, дозволить зберегти життя людей, зокрема при складних операціях. Про це голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець сказала в ефірі Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

“Якщо раніше в нас була черга на лікування за кордоном на пересадку кісткового мозку і дітки, які помирали, не дочекавшись черги на відправку до Білорусі, то після прийняття цього закону трансплантувати кістковий мозок від неродинного донора можна буде тут, в Україні”, - сказала вона.

За словами Богомолець, за одну таку операцію в Білорусі держава сплачувала 150 тисяч євро. За ці кошти в Україні можна зробити 35 таких операцій, відтак більше дітей можна прооперувати за кошти держави, наголошує голова комітету.

Окрім цього, Богомолець повідомляє, що новий ухвалений закон дозволить відчувати себе на рівні з іншими державами Європи, в кожній із яких діє трансплантація. Також парламентар висловила думку, що через 20 років половина всіх операцій буде пов'язана з трансплантацією органів - не лише органів від донора.

“Це будуть операції по транслантації маленької латки на серце пацієнтам з інфарктом, це будуть штучно вирощені органи 3D, це буде можливість заповнювати всі дефекти й допомагати людям, яким немає шансу допомогти сьогодні”, - зазначає Богомолець.

Також нардеп сказала, що в процедурі буде задіяна велика кількість людей, що унеможливить загрозу будь-яких зловживань.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...