Залишатися людиною: бійці АТО скинулися на операцію скаліченому чотирилапому "синові полку"

Цуценяті, який потрапив під машину, придбали для операції титанову пластину.

Водій військової частини з новонародженими цуценятами Штормом і Азою. Чорно-білий потрапив під машину і вижив завдяки солдатам. Фото: http://kp.ua/

Українським військовим часто доводиться ставати волонтерами. Цього разу наші бійці врятували від каліцтва маленьке цуценя. Про це пише КП в Україні, інформують Патріоти України.

"Ви не уявляєте, скільки нещасних бродячих тварин зараз на Донбасі. Особливо в Широкиному і в районі аеропорту", - розповідає 55-річний полтавець Віктор Леган, водій військової частини №3052.

Цього разу Віктор Борисович віз у відпустку на Полтавщину п'ять собачок і кішок, одна, правда, пручалася і залишилася на Донбасі.

"Собачка Бабуся - старожил блокпоста під Маріуполем. Їй років 8. Вона з солдатами з першого дня, - розповідає Віктор. - Але оскільки кожен день там з'являється новий вихованець: то самі приходять, то біженці віддають, - ми змушені знаходити тваринам господарів.

Всі без проблем сідають в машину і засипають по дорозі. Тільки одна Бабуся вила, почала кидатися, вистрибувати у вікна. Ми були змушені залишити собаку, не подумали обзавестися заспокійливим.

А ось двомісячне щеня Шторм, незважаючи на нещодавно перенесену операцію, з радістю їхав до свого нового будинку. Командир частини вирішив забрати покаліченого цуценятка до себе.

"Він, можна сказати, син полку. Народився в березні прямо на блокпосту. Його чорнявеньку сестричку Азу запримітили жителі Донецької області, які проїжджали поряд і купили. А Шторм потрапив під машину" - пояснив Віктор Борисович.

Зламану щелепу ветеринари в Маріуполі прооперували безкоштовно, а ось на титанову пластину для цуцика (близько 2 тисяч гривень) без роздумів скинулися солдати.

"Вони ж наші рятувальники! Як тільки наближається обстріл, собаки з вулиць зникають, лізуть в окопи або ями. Для нас це теж сигнал, - розповідають військові. - Тому не шкода для них ні грошей, ні їжі. Кому потрібні вірні друзі - звертайтеся, з Донбасу привеземо!

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...