​Замахнувся на скрепи: За відомим режисером, котрий зняв фільм про брудні походеньки "святого імператора" прийшла поліція

Міфотворчість як невід’ємна частина доктрини «побєдоносія» вступає в конфлікт навіть російського варіанта історії, заперечуючи незаперечні факти

Олексій Учитель

Російський режисер Олексій Учитель заявив, що мешканка Краснодара подала заяву в поліцію, у якій запевняє, що режисер образив її релігійні почуття. Про це Учитель повідомив на зустрічі в Російській державній бібліотеці, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Интерфакс". За словами режисера, в його студію у Санкт-Петербурзі вже приходив дільничний, і поки "ця тема відкрита".

Учитель зазначив, що "з розумінням і співчуттям" ставиться до претензій депутата Держдуми Наталії Поклонської і пов'язує її спроби сприяти скасуванню прокату фільму з "платонічною любов'ю" до російського імператора Миколи II.

Режисер також нагадав, що існує безліч джерел, які підтверджують існування любовного зв'язку між Миколою II і балериною Матильдою Ксешинською, а тому, за його словами, обговорювати тут немає чого.

У листопаді 2016 року Поклонська поскаржилася на фільм "Матильда" в Генеральну прокуратуру РФ. Прокуратура вивчила трейлер "Матильди", але порушень не виявила. Пізніше Поклонська також зізналася, що стрічки не бачила і дивитися не збирається.

30 січня 2017 року Поклонська надіслала повторний запит у прокуратуру. А на початку лютого керівник організації "Християнська держава – Свята Русь" Олександр Калінін заявив, що активісти будуть домагатися скасування прокату фільму.

В офіційному експертному висновку авторів фільму "Матильда" звинувачують у тому, що головний герой стрічки, Микола II, надав перевагу не "об'єктивно красивій" імператриці Олександрі Романовій, а балерині, яка "викликає огиду", Матильді Кшесинській.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...