Замели сліди: У Міноборони знищили журнал обліку секретних переговорів під час Євромайдану - ГПУ

Суд відкрив Генпрокуратурі доступ до документів, які підтверджують знищення журналу обліку переговорів, який вівся в 2014 р на комутаторі засекреченого зв'язку Міноборони.

Ілюстрація:Еспресо.TV

Генеральна прокуратура України (ГПУ) стверджує, що в Міністерстві оборони знищили журнал обліку секретних телефонних переговорів керівництва під час Євромайдану. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на ухвалу суду від 31 січня поточного року, зазначають Патріоти України.

Згідно з документом, ГПУ в рамках кримінального провадження досліджує обставини організації та проведення 18 і 19 лютого 2014 року антитерористичної операції в центральній частині Києва силами особового складу Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що для підготовки і проведення запланованої незаконної антитерористичної операції в центральній частині Києва залучалися сили та засоби Збройних сил України. Для комунікації між собою та організації використання сил і засобів ЗСУ колишні керівники Міністерства оборони України і Генерального штабу ЗСУ в січні-лютому 2014 року використали засоби відкритого і закритого зв'язку", - йдеться в документі.

При цьому наголошується, що фіксація телефонних розмов проводилася на комутаторах відкритого і засекреченого зв'язку в журналах обліку телефонних переговорів абонентів.

Згідно з листом військової частини А0106 Міністерства оборони від 13 січня 2017 року, в січні-лютому 2014 року на комутаторі відкритого зв'язку міністерства вівся відповідний журнал обліку переговорів, який за станом на даний момент є в наявності.

"Разом з цим, журнал обліку переговорів, який вівся в 2014 році на комутаторі засекреченого зв'язку, вже знищений", - підкреслюється в документі.

Суд за клопотанням ГПУ надав слідчим доступ до журналу обліку переговорів, який вівся в січні-лютому 2014 року на комутаторі відкритого зв'язку Міноборони, і до документів, що підтверджують знищення журналу обліку переговорів, який вівся в 2014 році на комутаторі засекреченого зв'язку міністерства.

Також судом надано доступ до інформації про міжміські, міжнародні дзвінки і виклики на номери операторів мобільного зв'язку, які здійснювалися в Міністерстві оборони в січні-лютому 2014 року, і до іншої інформації, що стосується комунікації між керівниками міністерства та Генштабу в цей період.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...