Замерзає без опалення, аби не втратити будинок: Історія бабусі із Миколаївщини вразила мережу (відео)

У травні за борги бабусі відключили електрику. Тепер старенька без тепла і гарячої їжі.

Ілюстрація: telegraf.com.ua

Три кофти, дві шалі та дві ковдри, і кілька панчох. 78-річна Галина Федорова замерзає у власній оселі: тут - 1°С, повідомляють Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

Самотня жінка мешкає у будинку без світла, газу й опалення. Три роки тому син розібрав стару систему обігріву, а нову встановити не встиг - помер.

Колишня спортсменка, викладач інституту фізкультури, завжди в русі. Вона звикла сама поратись по дому і покладатися на свої сили. Але днями Галина Едуардівна впала на вулиці і травмувала спину, тепер увесь час у ліжку. Лікарі швидкої виявили також високий тиск і загострення давніх хвороб через переохолодження. Та Галина Едуардівна від госпіталізації відмовилась.

Небайдужі готові сплатити борг обленерго, але виявилось: бабуся підписала договір - довічно утримувати її та оплачувати всі комунальні послуги взялася нова власниця будинку з Києва. Та вона відбувалася лише 600 гривнями на місяць.

Жінка ніколи не зверталася до соціальної служби. Каже, звикла всі проблеми вирішувати самотужки. Але ми вмовили пані Галину, і тепер є надія, що її відвідуватиме соціальний працівник. Допоки триває оформлення соцдопомоги, небайдужі люди підгодовують пенсіонерку гарячим чаєм і супом.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...