Заміна прямих дотацій "Нафтогазу" на субсидії населенню є не що інше, як омана людей. Держава має всі можливості зменшити тариф на газ принаймні на 35%, - "Самопоміч"

Те, що дірка в "Нафтогазі" тепер закривається з кишень населення, а не з бюджету, є небаченим цинізмом.

Керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк. Фото: akcent.org.uaЯк заявив керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк, сьогодні держава має всі можливості зменшити тариф на газ принаймні на 35%, пишуть Патріоти України про інформацію на сторінці фракції в "Фейсбук".

"Намагання держави замилити людям очі не вдалися. Заміна прямих дотацій "Нафтогазу" України на субсидії є не що інше, як омана людей".

Раніше у нас була чорна діра "Нафтогазу": у 2014-му туди було залито понад 100 мільярдів гривень, тобто 25% бюджету. У 2016-му у нас є чорна діра субсидій, куди ми плануємо відправити до 80 мільярдів гривень. Найбільший цинізм полягає в тому, що дірка в "Нафтогазі" тепер закривається з кишень населення, а не з бюджету. Заради того, щоб виторгувати у МВФ-у ще трохи грошей, чорну діру дійсно зменшили. Демонстративно. Але найголовніше, що це підвищення тарифів призведе до зубожіння 60% працюючих людей, які просто не матимуть можливості фізично платити не тільки за газ, але і за все інше.

“Так, ми не можемо вплинути на те, скільки коштує газ у світі, але ми можемо вплинути на такі компоненти ціни як субсидії, ренти, транспортування, рентабельність та зарплати працівників держпідприємств та монополій. Це дасть економію до 35%, тобто ціна на газ цілком може складати не 6800, а 4500 гривень”, - наголосив Олег Березюк.

“Крім цього, маємо максимально вигідно для себе використати газ власного видобутку і створити справжній ринок газу. Ми бачимо три реальні заходи вже сьогодні:

- скасувати преференції "Нафтогазу" у співпраці зі споживачами та теплокомуненерго (відмінити монопольне право на субсидії та преференції з державними гарантіями і ПДВ);

- дати рівний доступ всіх постачальників до всіх споживачів;

- створити ринок газу, тобто забезпечити конкуренцію, - пояснив голова парламентської фракції “Об’єднання “Самопоміч”.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...