Замість трамвая отримав...Бандеру: Вінницька мерія влучно потролила настирливого москвича (документ)

Мешканець російської столиці дуже хотів придбати книгу про вінницький трамвай, але у зв'язку з відсутністю останньої, йому вирішили подарувати екземпляр книги про Героя України Степана Бандеру.

Такий екземпляр книги про Степана Бандеру надіслали москвичеві. Фото: Facebook

Мерія Вінниці направила москвичеві Володимиру Вараксінц книгу про лідера українських націоналістів Степана Бандеру у відповідь на численні вимоги надати книгу "Вінницький трамвай - 100 років". Про цей курйозний випадок повідомляється 1 липня в Facebook на сторінці Vежа, передають Патріоти України.

"Що спільного між вінницьким трамваєм, жителем Москви і ... Степаном Бандерою?" - йдеться в коментарі до офіційного, але від цього не менш цікавого документу з Вінницької міської ради за підписом першого заступника мера міста Сергія Моргунова - Ігоря Корольчука.

"Це - відповідь на численні "звернення" громадянина Росії, жителя Москви В. Вараксіна в міськвиконком Вінниці, в яких росіянин просив йому продати - або подарувати - книгу "Вінницький трамвай - 100 років".

У відповідь на листи з Росії, вінницькі чиновники спочатку терпляче відповідали, мовляв "книги в наявності немає, вона була подарована як сувенір". Однак громадянина РФ подібні листи не задовольняли, і незабаром він звернувся вже зі скаргою до обласної ради, в якій вимагав зобов'язати українських чиновників таки надіслати цю книгу в Москву.

Зрештою, слово взяв заступник мера Вінниці Ігор Корольчук, який в останньому листі Вараксіну відповів українською мовою:

"В даний час у комунального підприємства "Вінницька транспортна компанія" не залишилося жодного примірника книги для продажу або подарунка. Тому, з великим задоволенням, посилаємо Вам екземпляр книги "Українці. Історія нескорених. Степан Бандера". Слава Україні!".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...