"Западенцев не обслуживаем" - у Черкасах через українську мову жінці відмовили в обслуговуванні

Працівниця пункту прийому макулатури нахабно поводилася, почувши звертання до неї українською.

У цьому зеленому кіоску в Черкасах склотару від "западенців" не приймають. Фото: facebook

У Черкасах по вулиці Котовського, навпроти зупинки "Червоноармійська", розташований пункт по прийманню вторсировини: закупівля скла та макулатури. Працівники цього "закладу" не обслуговують містян, які розмовляють українською мовою, мовляв "западенцев не обслуживаем". Про це повідомила черкащанка Ілона Бугайчук у Facebook, зазначають Патріоти України.

"На вулиці Котовського, 97, біля магазину "Кишенька" ( напроти зупинка Червоноармійська) є такий собі залізний зелений гараж. Це пункт по прийманню вторсировини: скла, макулатури. Я звернулась до жінки-робітника з питанням, які скляні пляшки тут приймають.

Вона відповіла: "мы не принимаем". Продовжую далі ставити питання , бо мені не зрозуміло, чи то робочий день закінчився, чи особливий - тари немає. Мені коротко і ясно рубанули "западенцев не обслуживаем".

Вона всіма своїми діями показувала своє презирство та огиду до мене", - зауважила черкащанка. "Тепер питання. Де у нас є особливі пукти приймання на переробку «так называемых граждан» Украины?" - запитує Ілона.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...