Заслужив: Полтавського мера погрожують судити за спротив декомунізації (відео)

​Полтавщина вважається найпроблемнішим у цьому питанні регіоном.

Мер Полтави Олександр Мамай. Фото:antikor.com.ua

Процеси декомунізації в Україні набули незворотного масштабу. Однак не всі регіони охоче йдуть на виконання прийнятого закону. Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович назвав Полтавщину найпроблемнішим регіоном в питанні декомунізації. Про це він розповів на сайті Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Спротив декомунізації найбільше виявляє Полтава. В'ятрович переконаний, що саме політична позиція мера Олександра Мамая уповільнює цей процес в регіоні.

Проте він запевняє, що протистояти процесу, який щомиті набирає обертів, означає протистояти самій історії. З юридичної точки зору декомунізація буде проведена тепер уже на рівні обласної державної адміністрації.

Крім того, за словами В'ятровича, Мамай має всі шанси постати перед судом, як відповідальний за саботаж виконання цього закону.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...