"Заспівай за всіх, хто пережив радянську м'ясорубку і приниження": Мільйони фанатів по всьому світу підтримують Джамалу напередодні півфіналу

Букмекерські контори пророкують Джамалі друге місце, на перемогу - росіянину Сергію Лазарєву.

Мільйони фанатів по всьому світі підтримують Джамалу напередодні півфіналу. Фото: ru.krymr.com.

Увечері 12 травня українська виконавиця Джамала виступить у другому півфіналі престижного європейського пісенного конкурсу "Євробачення - 2016", пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Джамала, Махачкала, Кура і Шамхал - всі з тобою! У нас все ще стріляють і ми знаємо, що таке втрати! Заспівай за всіх, хто пережив радянську м'ясорубку і приниження ", - пише Шамсудін з Махачкали.

"Саки, Євпаторія, Берегове і, звичайно, Сімферополь - весь український і кримськотатарський Крим за тебе! Віримо в перемогу, покажи усьому світу справжній вогонь в очах і серці!".

"Ти наша! Ми молимося за тебе і підтримуємо! Крим завжди страждав від рук Совєтів, а зараз - від окупантів. Наші голоси намагаються відняти, але ти будеш нашим провідником у світі! Перемоги тобі і удачі! Ми віддаємо всі наші голоси за тебе", - пишуть в кримських пабліках жителі півострова.

Уже відомо, що 14 травня в фіналі конкурсу поборються виконавці з Азербайджану, Росії, Нідерландів, Угорщини, Хорватії, Австрії, Вірменії, Чехії, Кіпру та Мальти.

Букмекерські контори пророкують Джамалі друге місце, а перемогу - росіянину Сергію Лазарєву.

О 22:00 12 травня Джамала виконає композицію "1944" про трагічну долю кримськотатарського народу.

Напередодні виступу співачки в соціальних мережах та ЗМІ країн пострадянського простору вибухнув небачений ажіотаж. Тисячі людей від Східної Європи до Махачкали пишуть, що будуть підтримувати Джамалу в знак солідарності з її народом, який пережив репресії і був вигнаний з рідної землі, як і тисячі людей по всьому СРСР.

"Вільнюс - друг України і Криму. Наші серця б'ються в такт пісні Джамали. Сьогодні ми будемо голосувати за неї ".

"Джамала підкорила Пловдив! Дякую за історію! Удачі сьогодні. Ми з тобою".

"Від Тімішоара до Галаці - Румунія з Україною. Румунія з Джамалою! ".

Таких повідомлень в пабліках Грузії, Чечні, країн Прибалтики, Румунії, Болгарії та Угорщини десятки.

До речі, багато слів подяки висловлюють жителі Сибіру, чиї сім'ї на початку минулого століття "розкуркулили" і заслали сюди. Багато людей розповідають історії своїх родин, які втекли від сталінського режиму, деякі викладають фото репресованих предків, засланих до Сибіру. Люди пишуть, що історія кримськотатарського народу - історія їх сім'ї, що пережила страшні злидні.

У данину пам'яті родичів багато збираються підтримати українську виконавицю Джамалу.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...