Завдяки Обамі: Гей-бар в Нью-Йорку перетворився на національний пам'ятник

Заклад знаходиться в районі Гринвіч-Виллидж, колиски перших акцій протесту ЛГБТ-меншин.

Бар Stonewall Inn в Гринвіч-Виллидж. Фото: bizjournals.comГлава Сполучених Штатів Америки Барак Обама присвоїв статус національного пам'ятника бару Stonewall Inn, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Уточнюється, що статус отримає невелика частина нью-йоркського району Гринвіч-Виллидж, в центрі якого знаходиться заклад, популярний серед сексуальних меншин.

Бар здобув популярність в 1969 році у зв'язку з масовими заворушеннями. Тоді представники ЛГБТ-спільноти чинили опір поліції, постійно влаштовувала рейди в бар і затримувати його відвідувачів за порушення норм моралі. Через рік після подій в Нью-Йорку відбувся перший в його історії гей-парад.

"Заворушення стали акцією протесту, а акція протесту переросла в масовий рух, що стало в кінцевому рахунку частиною Америки", - заявив Обама.

В даний час частина бару знаходиться в експлуатації. Це місце є символом для ЛГБТ-спільноти і продовжує залучати людей в критичні моменти, як, наприклад, після нападу на гей-клуб в Орландо в ніч на 12 червня, в результаті якого загинуло 50 осіб, включаючи терориста.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...