Завтра у Києві може бути "гаряче": Москва благословила вірних РПЦ йти "напоумити Раду"

​В УПЦ МП відслужать молебень "про напоумлення депутатів".

УПЦ МП готує молебень під Радою. Ілюстрація:Comments.UA

Молебень про напоумлення депутатів православні віруючі проведуть під стінами Верховної Ради України в день розгляду нею "антицерковних" законопроектів, вранці 18 травня. Про це повідомляє сайт Інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви Московського патріархату, зазначають Патріоти України.

Завтра Рада має намір розглянути два законопроекти про статус релігійних організацій. Законопроект №4511 "Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана парламентом України державою-агресором" передбачає, що такі релігійні організації зможуть призначати митрополитів і єпископів тільки за погодженням з органами влади.

Законопроект №4128 вводить термін "самоідентифікація", а також уточнює мінімальне число представників релігійної громади, згідно з рішенням яких може бути змінена підпорядкованість чинним в Україні релігійним центрам.

"З багатьох областей віруючі активно надсилають звернення до своїх народних обранців з вимогою відкликати ці законодавчі ініціативи. Для того, щоб благати Бога напоумити депутатів, вони збираються навіть провести молебень перед вікнами парламенту", - йдеться в повідомленні.

Духовенство та миряни, відзначили в московській церкві, спробують змусити народних обранців почути думку релігійної частини суспільства і запобігти узаконенню в Україні дискримінації за релігійною ознакою.

"За кілька днів було зібрано понад 300 тисяч підписів проти прийняття Верховною Радою України дискримінаційних законопроектів №4128 і №4511, які суперечать нормам Конституції і міжнародного права в сфері гарантії свободи віросповідання", - повідомили в приході Гундяєва.

Тим часом, патріарх Московський і всієї Русі Кіріл направив листи світовим лідерам з приводу розгляду у Верховній Раді законопроектів, які обмежують діяльність Української православної церкви Московського патріархату

Глава РПЦ звернувся до президента України Петра Порошенка, лідерів Росії та Франції Володимира Путіна і Еммануеля Макрона, а також канцлера Німеччини Ангели Меркель і Папи Римського Франциска.

Патріарх заявив про неприпустимість втягування церкви в політичне протистояння і попередив про "незворотні наслідки" у разі зворотного. За його словами, прийняття Радою ряду законопроектів "поставить під загрозу конституційні права мільйонів українських віруючих, здатне викликати хвилю насильства і нових захоплень храмів, загострити громадянський конфлікт на Україні, перевівши його в релігійну площину". У підсумку це може призвести до утруднення реалізації мінських угод щодо врегулювання ситуації на сході країни.

Глава РПЦ також вказав на те, що якщо документи схвалить український парламент, то в країні буде узаконена безпрецедентна для сучасної Європи дискримінація щодо української православної більшості. На думку патріарха, навіть в радянські часи церква на Україні не стикалася з подібними обмеженнями. "Щось подібне існувало хіба лише за часів нацистського правління в Німеччині", - впевнений ієрарх.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...