"Зброю можна було купити фактично за пляшку": Білоруський "доброволець" розповів, як воював у лавах бойовиків "ЛНР" на Донбасі (відео)

Білорус поїхав вбивати українців, наслухавшись кремлівської пропаганди.

Фото:скрін відео 60-річний білорус із міста Борисова Костянтин Фофанов, який воював на Донбасі за "русский мир", розповів, що він бачив на окупованій частині Луганщини. Про це йдеться в матеріалі журналістів програми "Донбас.Реалії", передають Патріоти України.

Фофанов продемонстрував журналістам фотографії з війни й розповів, що серед його колег-бойовиків на Донбасі він був єдиним білорусом. "Білорус був один я. Росіяни були. Ну, і місцеві були", – розповів Фофанов.

Він воював проти України півтора року на Донбасі. На війну Фофанова влітку 2014 року покликав телевізор.

"Народ звідти, як показують по телебаченню, пре юрбами, втікають! Ну, і нікому за них заступитися, виходить. Усі ніби співчувають, в інтернеті пишуть, як туди дістатися добровольцям. Коротше, я сказав: "Все, хлопці, зав'язую з бізнесом – поїду", – розповів бойовик.

Стверджує, що зброю на окупованій території можна було купити або виміняти за безцінь – фактично, за пляшку.

"Там навіть був один з Росії майор. Ну, як майор. Йому там вже звання дали. Значить, теж не знав, як потрапити в "ополчення". Вийшло так, що він одразу потрапив до якихось російських фашистів. Ті не воювали. Приїжджали туди і скуповували в місцевого населення зброю й вивозили до Росії, в Москву", – розповідає найманець.

Уточнив, що російські фашисти не були підрозділом. "Ну, вони не підрозділ, вони типу у формі, все. Язик підвішений, але там одразу не розбереш. Це ж війна не така, що "німці – росіяни". А ти в формі, він у формі. Ніхто нікому, як то кажуть, військову таємницю не видає. І ніхто не знає, хто ти й що ти", – сказав бойовик.

За словами журналіста, білоруси – на третьому місці за чисельністю в зоні конфлікту на Донбасі, після українців і росіян. Їх не зупиняє заборона президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...