Зелені технології: У Франції побудували "сонячне шосе"

​Таке шосе може забезпечити вуличним освітленням містечко з населенням близько 5 тисяч осіб протягом цілого року.

Дорога з сонячних панелей. Фото: the local.

У Франції побудували дорогу з сонячних батарей, поки це відрізок шляху довжиною всього 1 кілометр і буде працювати в тестовому режимі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Складається "сонячний шлях" з майже трьох тисяч панелей. Вагу машин вони здатні витримувати завдяки кільком шарам пластика.

При цьому таке шосе може забезпечити вуличним освітленням містечко з населенням близько 5 тисяч осіб протягом цілого року.

Експерти підрахували, що мільйон кілометрів таких доріг може забезпечити електроенергією всю Францію. Будівництво експериментального шляху коштувало французам 5 мільйонів євро. Проект фінансували за державний рахунок.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...