Жінкам не пощастило: Вода олімпійського басейну в Ріо раптово позеленіла, спортсменкам довелося стрибати в болото

​На щастя, на результатах і здоров'ї спортсменів це, судячи з усього, ніяк не відбилося.

Вода в олімпійському басейні раптово позеленіла. Фото: ВВС.

В Олімпійському водному центрі імені Марії Ленк в Ріо-де-Жанейро стався конфуз: вода в одному з басейнів з незрозумілих причин раптово стала яскраво-зеленою. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У вівторок в басейні проходили фінальні змагання з синхронних стрибків у воду серед чоловіків з 10-метрової вишки, і вода в ньому, за словами очевидців, була чистою, звичного блакитного кольору.

На наступний день в тому ж басейні в аналогічній дисципліні змагалися жінки: їм довелося стрибати вже в дивного вигляду зелену рідину з болотним відтінком.

На питання, що сталося за добу з водою, організатори змагань не могли відповісти нічого зрозумілого.

За їх словами, були зроблені всі необхідні тести і виміри, які показали, що вода, незважаючи на свій підозрілий колір, цілком безпечна для проведення змагань.

«Я ніколи не стрибала ні в що подібне», - заявила спантеличена британка Тоня Коуч, яка в результаті зайняла разом з Луї Тулсон п'яте місце.

Відомий британський стрибун у воду Том Дейлі, який у вівторок разом зі своїм напарником Деніелом Гудфеллоу завоював бронзу, опублікував в «Твіттері» фотографії із здивованим підписом: «Хм-м-м-м ... що сталося?»

У соціальних мережах почалися жарти з приводу того, що, можливо, вночі в басейні викупався Шрек, і що в подібній рідині більш доречно перекидатися морським левам, ніж спортсменам.

Вода в сусідньому басейні, де проходили змагання з синхронного плавання, при цьому залишалася як і раніше чистою.

Представник по зв'язках з громадськістю Міжнародної федерації плавання Педро Адрега висловив припущення, що, можливо, учасники змагань «самі попросили поміняти колір води, щоб зменшити ефект від сонячних відблисків на поверхні».

У прес-центрі, тим часом, американські фотографи вели розмови про те, що, мовляв, за ніч у воді міг впасти рівень вмісту хлору, і це могло послужити причиною розмноження водоростей.

Протягом декількох годин, поки йшли змагання, вода ставала все більш зеленою і, на думку деяких, стала нагадувати за кольором класичний британський гороховий суп.

На щастя, на результатах і здоров'ї спортсменів це, судячи з усього, ніяк не відбилося.

«Вкрай важливо, щоб учасники і глядачі Ріо-2016 були впевнені у високій якості проведення змагань, - йдеться в оприлюдненій організаторами заяві. - Ми продовжуємо розслідувати причини події ».

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...