Жінку з І групою інвалідності у Луцьку водій вигнав з автобуса, відмовивши у пільговому проїзді

Жінка має намір звернутися до чиновників, аби розглянути конкретну ситуацію та вжити певних заходів щодо водія-нахаби.

Алла Савош. Фото:http://bug.org.ua/

Жительці із міста Нововолинськ Волинської області з інвалідністю І групи Аллі Савош водій відмовив у пільговому проїзді. Про цей випадок інтернет-виданню БУГ розповіла сама потерпіла, передають Патріоти України.

За її словами, випадок стався у суботу, 1 квітня, на автовокзалі у Луцьку. Коли пасажирка зайшла до автобуса Київ-Нововолинськ, показала посвідчення. Але у відповідь водій нагрубіянив їй, почав вести себе нахабно та нетолерантно. Все це він пояснив тим, нібито власник забороняє йому перевозити таку категорію пасажирів.

"Він сказав, що власник забороняє йому брати пасажирів-пільговиків. За 10 років інвалідності таке зі мною вперше", – обурилася жінка.

Савош хворіє на дилатаційну кардіоміопатію, яку виявили в неї ще у 2007 році. Через це вона змушена часто виїжджати за межі міста на обстеження.

Жінка має намір звернутися до чиновників, аби розглянути конкретну ситуацію та вжити певних заходів щодо водія-нахаби.

Як відомо, відповідно до ст. 38-1 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів" від 21 березня 1991 року, інваліди I та II групи, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або дитину-інваліда), мають право на безкоштовний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі).

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...