"Жорсткий і справедливий удар": Артилерія сил АТО дала відповідь окупантам біля Авдіївки та Пісок

По наших позиціях працюють не донецькі терористи, а саме російські війська.

Війна на Донбасі. Фото: Військова панорама

У ніч на суботу, 17 грудня, окупанти влаштували збройну провокацію і з важкої далекобійної артилерії обстріляли позиції сил АТО в районі Авдіївки, Мар'їнки і Пісок під Донецьком. Про це повідомляє ряд волонтерів, які допомагають українській армії, інформують Патріоти України.

"На фронті загострення. Уже кілька годин поспіль терористи обстрілюють позиції ВСУ з важкої артилерії. Під обстрілом знаходиться Авдіївка, Мар'їнка, Піски. Терористи відкрили вогонь з 120 мм і 152 мм гармат. Працюють бойовики з Ясинуватої, Макіївки і околиць Донецька. Давно такого не було, сподіваюся буде без втрат", - пише координатор проекту" Стоп терор "Семен Кабакан повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Українська волонтер-розвідник, позивний "Сова", теж повідомляє про удари далекобійної артилерії окупантів. Загальний аналіз ситуації на Донбасі спробував дати волонтер, журналіст, колишній учасник АТО і командир взводу в оперативному резерві 95-ї ДШБ Мирослав Гай на своїй сторінці в Facebook.

"Зараз, по наших позиціях б'є важка ворожа артилерія. Велика. У чому різниця? У тому, що, коли обстріл йде з автомата - це може зробити будь-який наркоман, але він там же і загине.

Коли йде обстріл з АГС, автоматичного станкового гранатомета, то це може і наркоман і просто погана людина, але якщо не досвідчений, то його накриють. Коли б'є БМП або ТАНК, а це дуже різні речі, але для обивателя вони на гусеницях. То вони б'ють прямою наводкою і якщо че - їх накриють.

Коли стріляє міномет 82 калібру, то вони не так далеко б'ють, і з них влучно можуть стріляти рекрутери. А ось більша арта вимагає математики, розуміння руху Земної кулі, найтонших поправок і організації. Стрельнути за 10, 15, 40, 50, 70 км, та батареєю і потрапити - це можуть тільки БОГИ ВІЙНИ.

А таких батарей немає навіть у найманців від РФ типу Вагнера. Зараз по наших позиціях працюють російські війська.

Б'ють і 120-е, а тепер фахівці говорять і за 150, і реактівка. А це можуть тільки підрозділи з віддалених відстаней, а там на Донбасі це тільки з території РФ.

Війна йде повним ходом. Просто нас поки залишили в спокої і змістили акцент на Сирії. А тут підтягують техніку і проводять навчання. Все попереду ", - пише волонтер. За даними Семена Кабакаева, українські військові все-таки завдали жорсткий і справедливий удар у відповідь.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...