Журналіст з Польщі відсудив компенсацію за побиття на РосТБ через українців

Телеканал ТВЦ вибачився і дав йому компенсацію - 50 тисяч рублів.

Томаш Мацейчук. Фото: соцмережі

Польський журналіст Томаш Мацейчук отримав 50 тисяч руб. як компенсацію від російського телеканалу ТВЦ після того, як його вдарили в ефірі програми "Право голосу" за репліку про українців. Про це потерпілий розповів "Дождю", передають Патріоти України.

У листопаді під час зйомок програми "Право голосу" Мацейчук заявив, що "українці теж хочуть жити як нормальні люди, а не в лайні, як ви [росіяни]". Ведучий програми Рома Бабаян сказав журналісту, щоб той "пішов звідси нафіг". Потім Мацейчука обступили гості студії, один з яких, одеський депутат Ігор Марков, вдарив його по обличчю.

"Телеканал ТВЦ вибачився і дав мені компенсацію - 50 тисяч рублів. Я хочу передати ці гроші притулку для тварин", - розповів Мацейчук. При цьому він визнав, що йому не варто було вимовляти фразу про те, що росіяни "живуть в лайні".

"Я усвідомлюю свою помилку і розумію, що це слово не повинно було з'явитися в ефірі. Але я просто не витримав. Я тут [на Росії, - ред.] перебуваю вже третій тиждень і постійно чую образи", - сказав журналіст.

Додамо, що Моцейчука не люблять і в Україні. У квітні 2016 року СБУ заборонила йому в'їзд до країни на п'ять років. Ймовірно за те, що брав активну участь в агіткампанії проти ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС на референдумі в Нідерландах, який відбувся 6 квітня цього року. Українська спільнота в Нідерландах назвала Мацейчука "штатним провокатором російського посольства", який звинувачував Україну в пригніченні російськомовних та незгодних.

Крім того, навесні Мацейчук начебто намагався штучно сфабрикувати "підтримку нацизму Україною", долучивши фото бійців зі свастикою до виставки, що проходила в Європарламенті в рамках "українського тижня".

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...

Маловідомі факти історії: Данило Галицький не перший наш король, інший князь отримав цей титул значно раніше, а Русь-Україна - статус королівства аж до ХХ століття

неділя, 28 квітень 2024, 6:15

В середні віки королівський титул надавався владою або Римських понтифіків, або очільниками Священної Римської імперії (папи та імператори довгий час змагались за виключне право на цей привілей,-ПУ). Тому найвпливовіші правителі Русі після прийняття хр...