Журналістка обурена дискримінацією україномовних у нашій державі

Вона зазначила, що були ситуації, коли через україномовність її називали штундою.

Українська мова. Фото: соцмережі

Людям, які є носіями державної мови, дуже складно працевлаштуватися в Україні. Історію про свій гіркий досвід у цьому на сторінці в соціальній мережі Facebook написала журналістка Соломія Шваб, повідомляють Патріоти України.

Вона зазначила, що були ситуації, коли через україномовність її називали штундою. "Я народилися і виросла у повністю ізольованому від російської мови світі. Батьки мої завжди прагнули витончити мою мову до досконалості, озолочували її благородною лексикою, не щадили за русизми чи неправильні наголоси, навіть інтонація в нашому домі завжди мала суттєві рамки. я завжди страшенно пишалися тим, наскільки красиво звучала моя мова. Правда, те, що було моїм предметом для самоповаги, стало причиною відвертих знущань із боку реального життя. – Соломія, а ти віруюча? – Ні, чому ти так вирішив? – Ну бо ти кажеш не красівий, а красивий. Так тікі штунди говорять", – написала Шваб.

За її словами, через знання української мови найбільше виникало проблем під час працевлаштування. "(Після здачі тестової роботи) – Ви чітаєтє наш журнал вабщє? – Так, звичайно! – І ви нє чуствуєтє разніци мєжду тєм, што ви напісалі, і тєм, што відітє в журналє? Ладна, напішите новоє заданіє, но так как в журналє. – Щиро дякую за другий шанс! ... – Саламія, ви очєнь нам нравітєсь как чєлавєк, то у вас апять адна і та же ашибка. Пісать нужна на рускам. Ви дажє етава нє понялі, па етаму ми нє можем взять вас на работу. – А де ж мені тоді писати про моду українською, якщо всі ваші видання російськомовні? Можливо, є шанс публікувати періодичні українські тексти?" – розповіла журналістка про гіркий досвід працевлаштування.

Шваб обурена дискримінацією носіїв державної мови в Україні. "Поясніть, будь ласка, за що ви так зі мною? Чим моя мова завжди була настільки гіршою за вашу? Чим я, україномовна українка в Україні, недотягую до вас, таких же простих смертних?" – написала вона. У своїх коментарях користувачі соціальної мережі розповіли про свої подібні випадки працевлаштування. Як виявилося, такі ситуації виникають дуже часто.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...