Життя без "русского мира": В Авдіївці відсвяткували четверту річницю звільнення міста від окупантів (фото, відео)

Чотири роки пройшло з того моменту, а місто і надалі залишається небезпечною зоною. Московські окупанти часто відкривають вогонь з артилерійських установок і мінометів. Тому дуже часто страждає мирне населення.

Фото:gazeta.ua

Сьогодні в центрі міста Авдіївки, що на Донеччині, пройшли пам'ятні заходи, присвячені звільненню від російських окупантів. В центрі міста зібралось кілька сотень місцевих мешканців, бійців Збройних сил України та добровольчого корпусу "Правий сектор", передають Патріоти України.

Також було присутнім керівництво військової цивільної адміністрації. Місцеві чиновники нагородили бійців, які захищали місто і продовжують захищати Україну від московських загарбників.

Як відомо, 29 липня 2014 року розпочалась операція по звільненню міста Авдіївки від російських терористів. Бійці 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" та Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" провели операцію, яка закінчилась повним звільненням міста наступного дня.

Чотири роки пройшло з того моменту, а місто і надалі залишається небезпечною зоною. Московські окупанти часто відкривають вогонь з артилерійських установок і мінометів. Тому дуже часто страждає мирне населення.

На даний момент, українські війська утримують свої позиції в районі "промзони", лісових масивів, шахти Бутівка і ясинуватської розв'язки. За 4 роки війни під Авдіївкою та її районах, загинуло сотні українських бійців, декілька десятків мирних жителів.

Учасники акції пройшли з центру міста до пам'ятника, де загинули наші воїни. Там відбулось покладання квітів, наших хлопців вшанували хвилиною мовчання, гімном України. І під кінець свята, частина людей прибула в "промзону", де розташований меморіал загиблим українським бійцям. Тут теж поклали квіти.

"У нас в місті відбуваються багато концертів, заходів приурочених тій чи інші події",- говорить голова ВЦА Павло Малихін. - "На них постійно приходять одні і ті ж люди. Хоча мають іти всі жителі. Адже вшанувати пам'ять бійців, котрі звільнили місто від російсько- терористичних військ - це почесно. І це має бути в серці кожного".

"Нам пощастило, що ми звільнили місто від росіян малими жертвами. Тому потрібно цінувати цей момент і не забувати тих, хто переміг зло і дав Авдіївці надію на нове життя", - говорить боєць з позивним "Прут". Він захищав це місто протягом 2015 року.

Джерело: Gazeta.ua

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...