З'явилися перші фото знайдених на території Лаври єгипетських мумій

Мумію у Києво-Печерському заповіднику виявив археолог Сергій Пивоваров.

В Києві показали знайдені мумії. Фото: Апостроф.

З'явилися перші фотографії з презентації давньоєгипетських мумій, які були випадково виявлені у фондах Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Ексклюзивними світлинами поділилося видання Апостроф, передають Патріоти України.

Незвичайні музейні цінності було виявлено на початку 2017 року, під час звірки фондів заповідника заступником генерального директора, археологом Сергієм Пивоваровим.

Як з'ясувалося, спочатку вони зберігалися в Церковно-археологічному музеї, потім перебували в Музеї атеїзму, який тоді розташовувався в Києво-Печерській Лаврі, а в до Києва потрапили ще на межі ХІХ - ХХ століть.

Кілька десятків років цих унікальні предмети, забутими перебували у фондосховищі, і тільки зараз їх було знайдено. Зараз колекція старожитностей Стародавнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів і декількох каноп (похоронних судин для внутрішніх органів).

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...