Зіпсоване свято: Кримські татари збираються на пікет біля Адміністрації президента України

Хтось з владної команди зробив явну дурість, кинувши на активістів блокади Криму поліцейський спецназ. Тепер президент має вітати активістів біля своєї резиденції.

Пікет поблизу АП України. Фото: соцмережі.

На знак протесту проти дій співробітників правоохоронних органів на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області кримські татари планують провести пікет біля Адміністрації президента України. Про це у суботу, 21 листопада, повідомив заступник директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За інформацією Муждабаєва, пікет розпочнеться у суботу о 19:00 з боку вулиці Інститутської. «Кримські татари Києва й усі, хто співчуває нашому народу, патріоти України, кияни! Збираємося на протест біля Адміністрації президента України! Ні кровопролиттю на блокаді! Руки геть від кримських татар! Сьогодні о 19:00 з боку вулиці Інститутської», – написав Муждабаєв.

Раніше у суботу на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами на чолі з колишнім заступником начальника Херсонської міліції, а нині керівником департаменту МВС із протидії наркозлочинності Іллею Ківою стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

20 листопада на території Херсонської області у результаті вибуху, ймовірно, від протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач (ЛЕП), якими йде електропостачання до Криму. Координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив Крим.Реалії, що учасники акції мають намір блокувати ремонт ЛЕП.

Підприємство «Укренерго» повідомляє про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і допускає повне відключення від електрики Криму і частини Херсонської та Миколаївської областей. Міністерство енергетики Росії повідомляє, що через можливе відключення електрики в Криму, на півострові підготували резервні джерела електропостачання. Керівництво Херсонської області заявило про намір звернутись до Ради національної безпеки і оборони України з проханням передбачити кошти на охорону енергокоридору на Крим і з метою не допустити розбалансування енергосистеми України.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...