Зірка "Теорії великого вибуху" Маїм Бялик розповіла про своє українське походження і любов до Києва (фото)

Сім'я Маїм втекла з України, щоб уникнути насильства над євреями - через десятиліття актриса повернулася до Києва.

Маїм Бялик в ролі Емі Фарри Фаулер. Фото: starnote.ru.Актриса популярного американського серіалу "Теорія великого вибуху" Маїм Бялик розповіла в мережі про свою поїздку до Києва, згадала, як її родина була змушена тікати з України під час Другої світової війни і пояснила, чому вважає себе напівукраїнкою. Враженнями від подорожі в Україну Маїм поділилася на з порталом Groknation, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Мої дід і бабуся жили за часів, коли їм буквально доводилося тікати, щоб вижити. І я з цим зросла: одна бабуся не могла говорити про війну, тому що починала плакати так важко, що я переставала питати, інша відмовилася від свого польського громадянства і я дізналася, що вона виросла в Польщі лише після 30 років", - стала згадувати актриса.

"Мій польський дідусь не казав нічого хорошого про Польщу, він жив у переслідуваннях, бо був етнічним євреєм. Ось такою хвилюючою ця частина світу була для моєї родини, я виросла з усвідомленням, що наша ідентичність завжди була яскраво і безсумнівно єврейською, незалежно від країни, в яку ми намагалися вписатися. Тому, коли я дізналася, що поїду в Київ, я була схвильована. Ми ж втекли звідти...", - продовжила Бялик.

Далі актриса пояснила, чому насправді є наполовину українкою.

"Можливо, це не так і дивно - не знати багато чого про цю частину світу, оскільки американці, як правило, взагалі не розуміють, де що-небудь розташоване в світі - це частина нашого імперіалістичного шарму. Але я наполовину українка. В останній день у Києві я з'ясувала, що місто, до якого найближче жила моя угорська бабуся перед війною, зараз є частиною української території", - розповіла актриса.

Дівчина зізналася, що залишилася в захваті від поїздки. Особливо їй сподобалися "українські чоловіки, які шанобливо ставляться до жінок" і "недорогі ціни".

"Я знову приїду до Києва, але вже на довше. Одного разу я поїду до Львова й Умань і поїду в Мукачево, в Сувалки (Польща), в Білосток (Польща) та до Одеси", - додала вона.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...