"Зірки світового балету" в "ДНР": "Японським хореографом" виявився танцюрист з Бурятії

Анонсуючи захід, організатори пафосно повідомляли про те, що в "зірках" візьмуть участь "кращі артисти з Росії, Білорусії, України, Болгарії, Німеччини, Казахстану, Чехії, Японії та Донецької Народної Республіки".

Вадим Писарєв з учнями своєї хореографічної школи. Фото: сайт міста Донецька.

У так званому фестивалі "Зірки світового балету", організованому окупаційною владою Донецька, не прийняли участь дійсно знамениті танцюристи, як це передбачається оригінальною концепцією. Про це свідчить аналіз програми двох гала-концертів та відгуки про "фестивалі" в сепаратистських ЗМІ, передають Патріоти України.

На першому гала-концерті з'ясувалося, що заявлений для участі в "фестивалі" японський танцюрист і хореограф - це російський танцюрист Моріхіро Івата, який з 1990 року живе і працює в РФ і в даний час є художнім керівником балетної трупи Бурятського театру опери та балету. З зіркових імен можна назвати тільки Писарєва, але не Вадима, а його сина Андрія, який представляє нині школу московського балету.

Про пропагандистський характері так званого фестивалю може свідчити і той факт, що в сепаратистських ЗМІ не називаються імена виконавців, зате докладно розповідається про те, що в залі були присутні лідери бойовиків Олександр Захарченко та Денис Пушилін.

Народний артист України, художній керівник "Донбас Опери", засновник фестивалю "Зірки світового балету" Вадим Писарєв значиться у програмі заходу, проведеного бойовиками в підконтрольному їм Донецьку, як один з членів постановочної групи. Його титровали як "народного артиста", упустивши, що Вадим Писарєв є народним артистом України. За словами очевидців, в суботу, на першому гала-концерті Писарєв деякий час перебував у залі, але на сцену не виходив. У другий день він все ж піднявся на сцену "Донбас Опери" після виконання українського танцю учнями його хореографічної школи.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...