Злочинна схема - від нотаріуса до судді: Як у киян відбирають квартири (відео)

Незаконні дії служителів Феміди залишають людей без даху над головою.

Як у киян судді та нотаріуси відбирають квартири. Скріншот

Вже тривалий час громадські активісти вимагають від влади розпочати процес створення спеціалізованих антикорупційних судів. Саме з-за того, що розгляд багатьох корупційних справ гальмується у звичайних судах, а у суддів, які ці справи затягують, знаходять на городах банки з грошима. Але, як виявляється, такі служителі Феміди бувають причетні не тільки до порятунку корупціонерів, а й до інших, більш жахливим операцій. Про це йдеться в сюжеті «Слідства.Інфо», повідомляють Патріоти України.

Олександр Кучерявенко — 67-річний киянин, який працював в інституті Патона. З виходом на пенсію мріяв відпочити і сподівався на спокійне життя. І в один день втратив все. Вже три роки він — бездомний. Все почалося восени 2013 року. Тоді в квартиру пенсіонера приїхав наряд міліції, силою виштовхав його за двері і відвіз до Солом'янського райвідділу.

Оскільки обґрунтованого звинувачення правоохоронці пред'явити не могли, ввечері Олександра Кучерявенко відпустили. І того ж ранку чоловік останній раз був у себе вдома. Як зазначає Кучерявенко, тоді він не зміг зайти у квартиру, тому що стояли бронедвері.

Чоловік отримав квартиру в спадщину за заповітом від рідної тітки. Після смерті родички в 2006 році офіційно прийняв спадщину. І жив там навіть не здогадуючись про те, що шахраї вже давно поклали око на його квартиру.

«На початку 2013-го року з'являється заява якоїсь пані Бутко Алевтини, жительки Полтавської області в нотаріальну контору з претензією на цю квартиру, де в червні місяці Бутко подає позовну заяву до Солом'янського суду і просить визнати право власності на цю квартиру за нею на тій підставі, що вона з 2000 по 2005 рік проживала однією сім'єю з тіткою», – каже адвокат Олег Левицький.

«Дідусеві з бабусею і моїй тітці видали цю квартиру. Я весь час там жив, десь з 86 року постійно там жив. І ніякої Бутко там не було», — запевняє Олександр Кучерявенко. Солом'янський суд столиці в особі судді Бобровника Олександра задовольнився поясненнями представника і навіть не заслухавши пані Бутко особисто, виніс рішення на її користь, а заповіт, оформлений на Олександра Кучерявенко, визнав недійсним. Ось так швидко він втратив власне житло.

Як відзначають журналісти, Олександр Бобровник — це той самий скандальний суддя, який у минулому році виніс рішення про закриття кримінального провадження щодо близького соратника Януковича Юрія Іванющенка, більш відомого як Юра Єнакіївський. Також саме цей суддя не дав Національному антикорупційному бюро проводити ряд слідчих дій на Одеському припортовому заводі, де у корупційних угодах засвітилося оточення вже нинішнього президента.

Також «Слідство.Інфо» з'ясувало, що випадків з відбиранням квартир тільки в столиці тисячі. У цій шахрайській схемі, суд – остання інстанція. А одна з перших – нотаріус, який переписує на нових спритних власників нерухомість.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...