Злидні Ріо: Жан Беленюк розповів, в яких умовах існували спортсмени на Олімпіаді в Бразилії

Срібний призер Олімпіади-2016 дивується, як взагалі Бразилія змогла вибороти право на проведення міжнародних змагань.

Номер, в якому поселили Олега Верняєва. Фото: Інстаграм.

Своїми враженнями від 31-х Олімпійських ігор поділився срібний призер Олімпіади Жан Беленюк, пишуть Патріоти України з посиланням на «Громадське радіо».

«Для мене це була перша олімпіада, тому мені нема з чим порівнювати. Навіть я, як спортсмен, розумію, що рівень організації був досить низьким. Це стосується і безпеки, і організації в цілому. Я дивуюся, як Ріо взагалі виграло тендер на проведення Олімпійських ігор. Було небезпечно залишати межі селища. Так, наприклад, голландський дзюдоїст виграв бронзову медаль і вирішив про це повідомити всім. Його обікрали і побили. У всіх місцевих жителів там є холодна зброя. Вартість людського життя вони оцінюють не більше ніж в 30 доларів. Там безліч небезпечних і неблагополучних районів», – розповів спортсмен.

Українські спортсмени сиділи вдома і нікуди не ходили. У нас і так грошей не дуже багато було, не хотілося розлучатися хоча б з останніми. Хлопці з першого заїзду відзначали, що у них складалося враження, ніби вони заїхали відразу після будівельників. Було пильно, в холі одного разу обвалилася стеля. У олімпійському селищі постійно проривало каналізацію. Були й побутові проблеми – не було то гарячої, то холодної води. У будинках постійно забивалися туалети.

«Ми вдвох жили в кімнаті площею 4 м2. Умови були спартанські. Разом з тим, ми знали, навіщо ми туди їдемо, тому ставилися до цього з розумінням», – зауважив Беленюк.

25-річна українка організувала "фабрику документів" у Гданську, але щось пішло не так (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 13:02

Польські правоохоронці затримали 25-річну громадянку України, яку підозрюють у підробці документів. Слідчі виявили понад 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може сягати 14,5 млн злотих (близько 142 млн грн). Про це повідомила Прикор...

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...