Знайдено зниклу з Майдану скульптуру часів Революції гідності (фотофакти)

​5-тонну скульптуру з рожевого каїрського мармуру установили на Майдані Незалежності 7 січня 2014 року Згодом, коли з Майдану Незалежності все демонтували, вона зникла.

У столиці знайшли зниклу скульптуру часів Революції гідності "Новій Україні", яку подарував українцям французький скульптор П'єр Сассон, зазначають Патріоти України.

"Три роки тому мій знайомий, відомий скульптор з Франції П'єр Сассон написав мені, що хоче допомогти протестувальникам і запропонував зробити мистецький об'єкт та встановити його на Майдані. Він назвав свою роботу "Новій Україні". Вона символізує появу України на геополітичній карті світу. Голова, руки і стопи фігури символізують єдність континентів. Концентричні кола навколо рук, стоп і голови символізують вплив України на всі подальші події у світі", - сказав куратор арт-проекту скульптор Олег Соснов.

"Через знайомих ми знайшли її на задньому дворі музею Гончара. Вона чомусь була пофарбована у білий колір. Можливо, так її хтось ходів привласнити. Ми відреставрували її і подарували Музею Майдану", - сказав Соснов. Куратор уточнив, що скульптура зроблена з рожевого каїрського мармуру, має вагу майже 5 тонн. Тимчасово скульптура зберігатиметься у Національному музеї історії України у Другій світовій війні у запасниках, а згодом, коли буде створено Музей Майдану, постійно експонуватиметься там.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...