"Зниклого" на Донбасі бійця ЗСУ повним ходом показують по Кремль-ТБ, а у Полторака все ніяк не можуть підтвердити полон

Військовослужбовці, які кожен день воюють з бойовиками, переживають з приводу такої позиції командування.

Василя Земелінського показали на росТБ як полоненого. Фото: скріншот з відео.

17 лютого штаб АТО повідомив про зникнення військовослужбовця в зоні АТО. У той же день проросійські бойовики заявили, що захопили одного українського військового в полон, передають Патріоти України.

21 лютого на російському телеканалі «Росія 24» показали бійця АТО Василя Земелінського, який потрапив у полон. Джерела InfoResist повідомляють, що саме він, за версією штабу АТО, «пропав» 17 лютого. Боєць служить в 34 батальйоні 57-ї бригади.

Не дивлячись на сюжет по російському телеканалу, в штабі АТО InfoResist через тиждень після його зникнення не змогли підтвердити, що він потрапив в полон. «Штаб АТО не може підтвердити, що він знаходиться в полоні», - сказав спікер штабу АТО Василь Лабай.

Журналісти поспілкувалися з військовими, які несуть службу в цьому районі і вони підтвердили що Василь Земелінський потрапив в полон. «За даними перехоплення, він наткнувся на ДОТ, по ньому бойовики відкрили вогонь, і коли зрозуміли, що вбити його не вдалося, взяли в полон», - повідомив один з бійців.

Військовослужбовці, які кожен день воюють з бойовиками, переживають з приводу такої позиції командування. «Нас турбує така позиція командування, ми ж не росіяни, які кидають своїх. Бійці переживають, що з ними так може поступити командування, коли вони потраплять в полон», - розповів боєць АТО.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...