Знищили більшу кількість техніки та вогневих точок противника, ніж оприлюднено: Бутусов про мисливців ЗСУ зі "Стугнами-П" та "Корсарами"

Дозвіл на використання ПТРК "Корсар" та "Стугна" - новий фактор, бо ракети коштують близько $20 тис. (543 тис грн - ред.) ракета. Ними озброїли армію завдяки держоборонному замовленню у 2018 році.

Знищений противник - найкраща реклама української армії. Фото: скріншот з відео.

Українську армію озброїли протитанковими ракетними комплексами "Стугна-П" та "Корсар". З них бійці з передової знищують ворожі укріплення та бойову техніку. Командування Об'єднаних сил поширює відео влучних попадань по ворогу у соцмережах. Юрій Бутусов військовий експерт та головний редактор Цензор.нет розповів, яким чином це впливає на ведення бойових дій. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

- ЗСУ з початку місяця почали активно знищувати бойову техніку ворога, це говорить про зміну тактики бойових дій?

- Знищили більшу кількість техніки та вогневих точок противника, ніж відомо. Просто не про всі знищення повідомляють і оприлюднюють гарні відео.

- Є певна активізація дій на фронті, але вона пов'язана з активізацією противника.

- Дозвіл на використання ПТРК "Корсар" та "Стугна" - дійсно новий фактор, бо ракети коштують близько $20 тис. (543 тис грн - ред.) ракета. Ними озброїли армію завдяки держоборонному замовленню у 2018 році. Тоді, на конфісковані у сім'ї Януковича гроші, купили 3 тисячі керованих ракет. Завдяки цьому війська можуть використовувати певну кількість керованих ракет. Знищують цілі, які раніш були недоступні для ураження наявними видами піхотного озброєння в умовах Мінських угод.

- Застосування ПТРК проти ворога це просто вогонь у відповідь чи демонстрація переваги над окупантом?

- Я думаю не треба говорити про кількість пусків як про демонстрацію переваги над окупантами. Думаю що це кількісна і якісна перевага української армії, яка зараз проглядається. Ми зараз бачимо більше відео, яке демонструє, що домінує саме українська армія. Я думаю, що це дійсно яскраво і тому важливо, що ці пуски втрати супроводжується втратами росіян.

- Відео знищень це така вражаюча реклама української зброї?

- Можливо це найкраща реклама української армії, бо зброя це другорядне. На війні воюють люди, кваліфікований і мотивований особовий склад.

- Чому повідомляти про знищення з ПТРК почали у штабі ООС?

- Насправді це природно. Це нова більш ефективна відкрита політика штабу ООС. Мені цікаво, чому раніше такого не було. Те, що є зараз це реальність, потрібно висвітлювати бойові дії. Раніше так не висвітлювали, але це не означає, що і дій військових не було.

- Вартість пострілу "Стугни-П" 20 тис. доларів, чи виправдано з неї знищувати ДЗОТИ та бліндажі?

- На війні знищується те, що становить загрозу. Сучасна зброя, яка дуже коштовна, використовується, щоб знищувати ворожих солдатів.

- Ми для того і озброюємо армію, щоб вона знищувала противника і не вмирала сама. Нам краще використати 20 тисяч і вбивати росіян, ніж хоронити українців.

- "Стугну-П" і "Корсар" не використовували активно, чому?

- Не було такої кількості. Вперше Україна зробила велике замовлення у 2018 році понад 200 пускових установок і 3 тисячі керованих ракет. Раніше такої кількості не було. Окремі екземпляри направляли на фронт, але масово армію цим не забезпечували.

- Чи може ця зброя зацікавити на міжнародному ринку?

- Українська техніка має велику перевагу, передусім це ціна. Стугна коштує в 5 разів дешевше Javelin і Spike. Якщо буде демонстрація застосування ПТРК то будуть і замовлення. До речі Україна виконала контракт постачання цієї зброї до арабських країн.

Джерело: Gazeta.ua

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...