"Золоті швабри" київського онкоцентру: Стало відомо, звідки прийшла поставка ділкам від медицини (відео)

Початок "шваброва історія" бере в компанії "Лізоформ" - відомою тим, що раніше вигравала найбільші медичні тендери.

Хто продав онкоцентру диво-швабри по 2460 гривень. Фото: tsn.uaПримітно, що в онкоцентрі німецькі девайси не прижилися, там і досі прибирають дідівським методом. Хоча раніше глава опікунської ради клініки Віктор Сердюк стверджував, що на неймовірну суму швабри були придбані на прохання профспілки для полегшення праці санітарок. Журналісти перевірили компанію "Госпітальний менеджмент", яка продала Київському онкоцентру коштовні німецькі швабри, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Згідно з тендером, лікарня закупила 50 швабр по 2460 грн на загальну суму 123 тис. грн. Але телефоном представник компанії оголосив вже вдвічі меншу ціну, ніж та, що пройшла за тендером - 1200 грн.

Прибувши за адресою компанії, журналісти виявили, що зі швабрами не все так просто. По-перше, генеральним директором виявився Заза Берадзе, ймовірно, родич колишнього чиновника Георгія Берадзе. Він свого часу був заступником міністра Кабміну, а згодом заступником начальника Держуправління справами. Його коментар отримати не вдалось.

Крім того, з'ясувалося, що "Госпітальний менеджмент" придбав швабри в своєї ж компанії "Лізоформ", офіс якої розташований поруч. Зареєстрована на Кіпрі компанія "Лізоформ" відома тим, що раніше вигравала найбільші медичні тендери. А потім, аби не привертати увагу борців з корупцією, просто змінила вивіску і стала "Госпітальним менеджментом".

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...