​У всьому винні… санітарки: Київський онкоцентр пояснив закупівлю «золотих» швабр

За такі гроші на них певно можна літати не гірше ніж на мітлах, жартують у мережі. Медіа підняли галас, громадяни обурені та кепкують над ProZorro, в онкоцентрі вигадують пояснення, а от з боку МОЗ та правоохоронних органів реакції поки нема

Проте німецька…

Київський міський онкологічний центр закупив 50 швабр за 123 тисячі гривень на прохання профспілки для полегшення праці санітарок, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава опікунської ради клініки Віктор Сердюк, зазначають Патріоти України.

"До нас звернувся профспілка і працюють в клініці санітарки з проханням щось зробити для полегшення їх праці. Прийнято рішення придбати такі високоякісні пристосування для прибирання, які використовуються, наприклад, санітарками в клініках Німеччини", - сказав він.

Сердюк уточнив, що наразі в Київському онкоцентрі працюють 229 медичних сестер, кожної з яких припадає за зміну двічі провести прибирання близько 600 кв. м.

"Дві третини наших санітарок приїжджає на роботу з приміських сіл, у них дуже важка робота, ми повинні були якось полегшити її", - сказав він.

За його словами, швабри виробництва Vermop (Німеччина) мають термін гарантії 15 років.

При цьому глава опікунської ради клініки наголошуає, що зазначені гроші не могли бути перенаправлені на інші потреби медустанови.

"У бюджеті прописано, що ці гроші йдуть тільки на це, а не на що-небудь інше. На них не можна було закупити, наприклад, ліки або бинти", - сказав чиновник. При цьому пан Сердюк не навів порівняльні характеристики «дуже добрих» німецьких швабр з більш скромними аналогами, котрими користуються 90% українських домогосподарств.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...