Зону АТО відвідала делегація представників Київської асоціації військових аташе, ЄС та офісу зв’язку НАТО в Україні (фоторепортаж)

Мета візиту іноземних військових представників - донесення до них об’єктивної інформації щодо проведення Антитерористичної операції на Сході України

Фото: "Фейсбук"

Делегація представників Київської асоціації військових аташе, ЄС та офісу зв’язку НАТО в Україні відвідали район АТО. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

"Сьогодні, 21 вересня, делегація представників Київської асоціації військових аташе (КАВА), ЄС та офісу зв’язку НАТО в Україні відвідали райони діяльності груп цивільно-військового співробітництва на Сході України та Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК).

— Мета візиту військових представників іноземних країн — донесення до них об’єктивної інформації щодо проведення Антитерористичної операції на Сході України та їх ознайомлення з діяльністю СЦКК та груп цивільно-військового співробітництва, — підкреслив заступник керівника АТО із зв’язків з громадськістю та ЗМІ полковник Сергій Жалюк.

Закордоні військові дипломати взяли участь у брифінгах: «Організація цивільно-військового співробітництва в районах проведення АТО» та «Оцінка ситуації на лінії розмежування, діяльність СЦКК (Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування) та стан виконання Мінських домовленостей».

— Подібні виїзди військових аташе в зону проведення АТО організовані не вперше, — зауважив керівник Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування від української сторони генерал-майор Борис Кременецький. — Для наших закордонних партнерів це прекрасна можливість на власні очі побачити що тут відбувається й оцінити реальний стан справ безпосередньо на місці. Ми також повідомили про те, що впродовж останніх двох діб спостерігається суттєве зменшення кількості обстрілів позицій сил АТО і в першу чергу ми пов’язуємо це із другим днем роботи тристоронньої контактної групи у Мінську, — констатував представник Української сторони СЦКК.

Звертаючись під час брифінгу до військових аташе, генерал-майор Борис Кременецький також наголосив, що Україна високо цінує підтримку країн-партнерів в реабілітації та лікуванні поранених в АТО військовослужбовців, допомогу в організації і проведенні курсів підготовки воїнів-професіоналів, та надання Збройним Силам й іншим військовим формуванням нелетальної матеріально-технічної підтримки", - йдеться у повідомленні.


Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...