Зрівняння грошового забезпечення "строковиків" та "контрактників" скасували у Раді

Прийнятий документ вилучає відповідну норму з постанови парламенту "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності і безпеки держави".

ЗСУ. Фото: ratadmin.gov.ua

Верховна Рада скасувала зрівняння грошового забезпечення військовослужбовців строкової та контрактної військових служб в особливий період. За ухвалення проекту постанови №5048 проголосували 235 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляють Патріоти України з посиланням на портал Верховної Ради.

Прийнятий документ вилучає відповідну норму з постанови парламенту "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності і безпеки держави". Згідно з пояснювальною запискою, військовослужбовці строкової служби перебувають на повному державному забезпеченні, тому введення рівних умов оплати спричинить диспропорцію в забезпеченні їх і контрактників.

Крім того, рішенням Ради національної безпеки і оборони від 28 серпня 2014 року визначено завдання щодо запобігання залучення військових строкової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції (АТО).

Нагадаємо, сьогодні "Самопоміч" бойкотувала пленарне засідання через те, що досі не вирішена справа Новинського. Розглядати питання щодо зняття недоторканності з опозиціонера Новинського має регламентний комітет сьогодні після 14:00.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...