"Зрозуміло було, що Крим Росія не переварить, Україну не переможе," - російський письменник

Володимир Войнович зазначив, що це було зрозуміло на самому початку збройної агресії Кремля.

Володимир Войнович. Фото:www.forumdaily.comВідомий російський письменник Володимир Войнович висловився з приводу агресивної політики президента РФ Володимира Путіна та російського вторгнення в Україну. Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу, передають Патріоти України.

"Перша особа розбещена безкарністю і незмінюваністю. Путін почав своє правління з обмеження демократичних свобод, але спочатку поводився обережно. Особливо в зовнішній політиці. З такою політикою можна було якось миритися", - зазначив письменник.

Войнович зазначив, що Росія ніколи не перетравить окупований Крим і не переможе Україну. Причому це було зрозуміло в самому початку збройної агресії.

"А потім пішло: війна з Грузією, захоплення Криму, замах на південний схід України. Були порушені важливі міжнародні домовленості. До того ж, кожній мислячій людині було зрозуміло, що Росія завдає непоправної шкоди не лише Україні, але й самій собі.

Зрозуміло було, що Крим вона не переварить, Україну не переможе, моральні, економічні та політичні наслідки можна було передбачити. І деякі люди передбачали, але не сміли заперечити. Коли Путін попросив у Ради Федерації дозволу використовувати війська за межами країни, не виявилося жодного голосу проти!" - нагадує Войнович.

"І в результаті - на Донбасі божевільна бійня, зруйновані будинки, тисячі забраних життів. Був у цьому хоч якийсь сенс? Не було. Зараз перемир'я, але воно занадто крихке, щоб вважати, що вся ця жахлива історія завершилася.

І все-таки коли-небудь вона завершиться. Я пам'ятаю, як голосно прозвучав вірш Анастасії Дмитрук "Ніколи ми не будемо братами". Щодо братів сперечатися не буду, а сусідами залишимося і через якийсь час помиримося.

При нинішньому російському керівництві - навряд чи. Але при наступному - неодмінно. Ми все одно занадто один з одним пов'язані." - вважає письменник.

"Україна мене не ростила і не годувала": Одесит відмовився від мобілізації через "вагому" причину - чим все скінчилося

вівторок, 14 травень 2024, 6:30

В Одесі до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який двічі ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що не хоче служити в армії, бо "Україна його не ростила і не годувала". Про це йдеться у вироку Київського районного суду міста Одеси. За да...

Китайські авто охопили 15% квітневого ринку нових легковиків в Україні - ось які моделі найпопулярніші

вівторок, 14 травень 2024, 6:27

Упродовж минулого місяця українці придбали майже 1,2 тис легкових авто, ввезених з Китаю. Це у півтора раза більше, ніж у квітні 2023 року. Про це повідомляє Асоціація українських автомобілевиробників Укравтопром. З цієї кількості: нових – 845 од. (+66...